Junqueras al Congrés dels Diputats el 21 de maig de 2019

El Parlament Europeu ignora la resolució de la JEC i reconeix Junqueras com a eurodiputat

L'Eurocambra espera a Junqueras, Puigdemont i Comín a la sessió del dia 13

El Parlament Europeu ha informat a través d'un comunicat que s'espera a Oriol Junqueras en la sessió del pròxim dilluns 13 de gener perquè pugui prendre possessió del seu escó, juntament amb Carles Puigdemont i Toni Comín. Malgrat la resolució anunciada per la Junta Electoral (JEC), l'Eurocambra ha decidit reconèixer Junqueras com a eurodiputat. Així doncs, en el document s'indica que aquesta decisió es fa «seguint la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 19 de desembre del 2019».

El procés «està en marxa»

La Comissió Europea ha assenyalat que el procés està «en marxa» i ara depèn tant del Tribunal Suprem (TS) com del Parlament Europeu. El portaveu de Justícia de l'Executiu comunitari, Christian Wigand, ha reiterat així la posició que Brussel·les ja va expressar el mateix dia 19 de desembre, quan el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) es va pronunciar sobre l'abast de la immunitat del líder independentista condemnat per la sentència de l'1-O.

«Correspon ara al Tribunal Suprem i al Parlament Europeu analitzar les conseqüències de la sentència. Entenem que això està en marxa ara, per la qual cosa no comentem els detalls d'aquest procés. Sobre la posició adoptada per la JEC, el procés està en marxa i correspon al Tribunal Suprem avançar», ha assenyalat.

La JEC va rebutjar dijous passat atorgar la credencial d'eurodiputat a Junqueras per estar condemnat per sentència ferma pel TS a causa de la seva implicació en el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, la qual cosa, segons el parer d'aquest òrgan, suposa una causa sobrevinguda d'inelegibilitat.

També et pot interessar...