Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT alça la veu: Ataca l'última decisió del Parlament i també JxCat

El portaveu de la formació, Marc Solsona, ha expressat el seu malestar per la decisió

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

Malestar a les files del Partit Demòcrata per la darrera decisió del Parlament de Catalunya sobre la reunió convocada aquest divendres, 4 de desembre, per presentar el pla de celebració de les eleccions del 14 de febrer emmarcades en el pla de mesures per combatre els contagis per covid-19. El portaveu del PDeCAT, diputat al Parlament i probable candidat per LleidaMarc Solsona, ha expressat que des del partit han enviat una carta a Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i al conseller d'Exteriors —de qui depèn Processos Electorals—, Bernat Solé, per fer-li arribar el malestar derivat de no haver estat convocats a la cita.

El PDeCAT, molest per no haver estat convocat a la «malanomenada taula de partits»

Solsona ha dit que el PDeCAT està «disconforme per no haver estat convocats a la malanomenada mesa de partits que es reunirà avui al Parlament». «Una mesa de partits que no és de partit sinó de grups parlamentaris i que per tant no respon a l'objectiu de la reunió, el de protegir i legitimar el procés electoral del 14 de febrer. El PDeCAT hi hauria d'estar present», ha manifestat amb contundència el també alcalde de Mollerussa.

Però Marc Solsona també ha llençat un obús a Junts per Catalunya, l'escissió que sí que ha estat convocada a la reunió. «Junts per Catalunya s'intenta apoderar de la representació del Partit Demòcrata al Parlament de Catalunya i silenciar la nostra veu», ha dit el portaveu postconvergent. Amb tot, el PDeCAT, doncs, ha volgut manifestar el seu malestar per no haver estat convocat a la trobada de formacions, atès que tan sols s'ha fet arribar invitació als grups parlamentaris, i els cinc diputats del PDeCAT es troben dins del grup de Junts per Catalunya.