El Parlament obeeix el TC: retalla la resolució antimonàrquica

El secretari general del Parlament justifica la decisió en la necessitat d'obeir els advertiments de l'alt tribunal

Parlament de Catalunya el 18 de juny de 2020
El secretari general del Parlament ha optat per retallar els punts més polèmics. | Catalunya Diari

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat finalment aquest dilluns, 10 d'agost, les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia que es va celebrar divendres. Ara bé, no hi apareixen punts de tres resolucions aprovades per l'hemicicle que contravenen les instruccions i advertiments del Tribunal Constitucional. Per això, el secretari general de la cambra, Xavier Muro, adjunta una nota al final del document en què hi recorda que té el deure d'«impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material» que pugui suposar l'incompliment de les sentències del TC.

El Parlament retalla els fragments més polèmics de les resolucions

Per això no s'ha publicat la resolució conjunta presentada per JxCat, ERC i la CUP en els punts que ratifiquen la voluntat del Parlament de «superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la república catalana com un Estat de dret, democràtic i social" ni la menció a la «monarquia corrupta delinqüent».

Tampoc hi ha l'apartat de la presentada per ERC que acusa Felip VI d'haver «participat concertadament amb la resta de poders de l'Estat en la repressió i laminació de drets del poble català» ni els proposats per la CUP que reproven el rei «per dècades d'impunitat i d'enriquiment il·legítim» i assenyalen la monarquia com a «pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la república catalana». Aquest mateix dilluns, el BOPC ha publicat també les resolucions íntegres que la Mesa va admetre a tràmit i que es van dur al ple.

Torra i Costa demanaven assumir les possibles responsabilitats penals i publicar íntegrament les resolucions

La decisió final del secretari general del Parlament ha contravingut l'opinió del vicepresident primer de la cambra, Josep Costa, que demanava que la Mesa assumís personalment les possibles conseqüències penals que tingués publicar les resolucions de manera íntegra.

Fins i tot li va donar suport el president de la Generalitat, Quim Torra:


Comentaris

envia el comentari