Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Votació dels Pressupostos de 2020 de la Generalitat de Catalunya el 24 d'abril

El Parlament prepara totes les mesures per reobrir l'activitat el 15 de juny

S'habiliten mesures d'accés a l'edifici, recorreguts amb doble sentit de circulació i mampares en llocs de treball

Votació dels Pressupostos de 2020 de la Generalitat de Catalunya el 24 d'abril
El Parlament de Catalunya, en una de les sessions que s'han dut a terme durant el confinament. | Catalunya Diari

El Parlament tornarà a tenir activitat presencial de tots els seus òrgans a partir del 15 de juny i ha començat a adaptar els seus espais amb mesures per evitar contagis. Es faran controls de temperatura a l'entrada del palau i s'exigirà l'ús de mascaretes als espais comuns, i guants.

Es recomanarà als diputats vestir mascareta al  saló de sessions o sales de comissions mentre no facin ús de la paraula. També s'han habilitat mesures per l'accés a l'edifici i recorreguts amb doble sentit de circulació per garantir una mobilitat segura per passadissos i escales, s'han instal·lat mampares en alguns llocs de treball i més dispensadors de gel hidroalcohòlic.

El 15 de juny, la represa de l'activitat parlamentària

A partir del 15 de juny totes les sessions dels òrgans de la cambra —Mesa, Junta de Portaveus, comissions i ponències— seran presencials i amb la participació de tots els seus membres, a excepció dels plens, que es continuaran fent amb format reduït, amb una vintena de diputats a l'hemicicle. La resta podran seguir la sessió pel Canal Parlament i votar per delegació o telemàticament, com ja s’ha fet als plens de l’abril i el maig. Les comissions es reuniran únicament a les sales amb l’aforament més gran per garantir les mesures sanitàries, i s’han retirat cadires de totes les sales per garantir la distància interpersonal de seguretat.

També s'han instal·lat rètols informatius amb mesures per combatre la covid-19 i sobre la reducció de l’aforament a les sales i s’ha intensificat la neteja. Les recomanacions per prevenir contagis també inclouen l’ús de gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida de les sales. La recuperació de l’activitat presencial comportarà també la reincorporació als seus llocs de treball físics del gruix de treballadors de l’Administració parlamentària, que es poden acollir a un programa especial de teletreball fins al 31 de juliol, que en molts casos es concretarà en tres dies de treball presencial i dos de teletreball.

Estrictes normes d'entrada i sortida

L’accés al palau es farà per una de les dues portes habituals, però la sortida serà per la porta giratòria del vestíbul principal. Per evitar aglomeracions a l’accés, s’han instal·lat tanques en forma de Z sota els porxos per mantenir la distància de seguretat entre persones. A les oficines també s’han adaptat els espais per garantir la separació de dos metres entre els treballadors creant barreres de separació física i redistribuint el mobiliari. A més, es demanarà als treballadors que al final de la jornada laboral deixin les seves taules sense papers o altres objectes perquè la neteja es pugui fer amb les màximes garanties.