YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Record històric de participació a les urnes de Catalunya

El percentatge de ciutadans que han votat fins a les 14.00 hores ha augmentat onze punts respecte al 2016

Eleccions
La jornada electoral d'aquest matí s'ha desenvolupat amb normalitat i sense incidents a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El nombre de votants que s'han acostat de moment a les urnes s'ha disparat i ha crescut onze punts a Catalunya, respecte a les eleccions de 2016. A Espanya també s'està produint un augment significatiu de la participació, amb un creixement de cinc punts. Recorden que es tracta d'uns comicis extraordinaris, convocats pel president Pedro Sánchez, només deu mesos després d'entrar a Moncloa

Concretament, a les 14.00 hores, la participació en aquestes eleccions generals ha estat del 43,5%, exactament 11,2 punts més que el 2016. Al conjunt de l'Estat, la participació ha estat del 41,42%, gairebé cinc punts per sobre de 2016, que a la mateixa hora sumava 36,87%.

Les 8.373 meses i els 2.712 col·legis electorals a Catalunya s'han constituït amb normalitat i pràcticament sense incidències remarcables, i la jornada fins al moment s'ha desenvolupat també sense incidents.  Els petits problemes que s'han detectat s'han resolt abans de l'obertura dels punts de votació o poc temps després, segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Les votacions dels candidats i els missatges dels polítics

Els candidats a les generals ja han emès el seu vot durant el matí d'aquesta jornada electoral, tots ells esperant una alta participació que, de fet, ja és una realitat a hores d'ara. I Puigdemont, des de Waterloo, també ha volgut animar els catalans a votar.


Comentaris

envia el comentari