Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Urna de les eleccions 10-N.

La participació a les 14.00 hores arriba al 40,59% dels electors a Catalunya

Es tracta, no obstant això, d'una menor presència a les urnes que el 28-A, quan ja havia votat més del 43% de l'electorat

Urna de les eleccions 10-N.
La jornada electoral ha transcorregut sense incidències importants al llarg del matí | Laia Solanellas

La Junta Electoral ha anunciat que la participació en aquestes eleccions generals del 10-N ha arribat al 40,60% a Catalunya, i al 37,93% de l'electorat espanyol, fins a les 14.00 hores de la tarda. Pel que fa a la jornada electoral, aquest ha transcorregut sense grans incidències a Catalunya, tret d'una retirada de llaços grocs a Sarrià de Ter, a la comarca del Gironès, i un avís per suposats intents de  boicots en alguns col·legis de la demarcació de Tarragona.

Baixada de la participació generalitzada

El que es pot observar amb els resultats de participació que s'han publicat fins al moment és que hi ha hagut un  clar descens  de la participació en comparació amb les eleccins del passat 28 d'abril. En el cas de Catalunya, gairebé un  3% menys  de ciutadans han votat fins a les 14 hores d'avui: a l'abril ja havia votat un 43,52% dels catalans. El mateix ha passat a l'Estat espanyol: un 41,49% del 28-A contra un 37,93% de la jornada que estem vivint.

Tarragona és la província catalana que més baixa en participació

En el que portem de jornada, Tarragona ha estat la província que més ha baixat en participació fins al moment: s'ha registrat un 40,20%  en comparació d'un 44,67% de les eleccions del passat abril en aquesta mateixa hora. Això suposa gairebé un  4,50% menys que fa només uns mesos.

D'altra banda, Barcelona també ha disminuït la participació, però no tant: ara mateix es troba en un 40,92% contra un  43,49% del passat 28-A. Lleida és la província que manté el percentatge més baix de tot fins a aquesta hora: un 37,81%,  el qual també ha baixat si es compara amb les eleccions de l'abril — 41,89% —. Per últim, Girona  també s'ha desmarcat per sota de la participació anterior: avui s'ha registrat un 40,17% mentre que a les últimes eleccions havia estat un 43,46% la participació a les 14 hores. 

També et pot interessar...