URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

El Partit Popular buscarà fórmules per «controlar» TV3 si es convoquen noves eleccions a Catalunya

Els populars creuen que ampliar ara mateix el 155 no tindria sentit, però insisteixen que la televisió pública «segueix sense ser neutral»
El president espanyol, Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Després de l'entrevista i la programació especial que TV3 va dedicar diumenge a Carles Puigdemont, Ciutadans va endurir les seves crítiques a la televisió pública, acusant-la d'estar al «servei de l'independentisme», segons paraules de la mateixa Inés Arrimadas. En aquest sentit, la formació taronja ha tornat a treure sobre la taula l'opció que el govern espanyol prengui el control dels mitjans públics de Catalunya; una possibilitat sobre la qual el Partit Popular té molts dubtes. 

 

Ara bé, el to d'Albert Rivera ha fet reaccionar els populars, que ara indiquen que TV3 no garanteix la «neutralitat informativa» corresponent, i no descarten aplicar fórmules de control sobre la televisió pública, en cas que es repeteixin les eleccions davant la impossibilitat de formar un nou Govern. La idea és controlar els mitjans públics a través del Parlament, però el PP no descarta ampliar el 155 al Senat, segons ha explicat la diputada Andrea Levy. 

«TV3 segueix sense ser neutral»

No es tracta d'una idea aliena al Partit Popular, ja que la intervenció de la televisió pública catalana ja va estar en l'esborrany de l'article 155 que el govern espanyol va enviar al Senat, però la proposta va quedar eliminada per l'oposició del PSOE. Per a Andrea Levy, han passat sis mesos des de la intervenció de l'autonomia i «TV3 segueix sense ser neutral».

 

 

Com a exemple, la diputada popular ha posat l'entrevista d'Inés Arrimadas a 'Preguntes Freqüents' a principis de febrer, quan es van viure moments de tensió i van arribar a titllar el seu pare de «policia franquista», o el reportatge del programa 'Tot es mou' al març, on es van revelar informacions sobre el jutge Pablo Llarena i la seva dona. 

 

 

La intervenció dels mitjans públics, només en cas de noves eleccions

Sigui com sigui, Levy descarta que el 155 sigui ampliat ara per prendre el control de TV3, perquè creu que no és el moment. I és que, si abans del 22 de maig hi ha un nou Govern, el 155 deixarà de tenir vigència, i per tant ara mateix no té sentit iniciar els tràmits per proposar l'ampliació al Senat. 

 

Si es convoquen noves eleccions al Parlament, el PP té pensat intervenir TV3 | CatalunyaDiari.cat

 

Ara bé, en cas que les formacions independentistes no aconsegueixin posar-se d'acord, i es convoquin automàticament eleccions al Parlament, el PP vol assegurar-se que durant aquella hipotètica campanya electoral es garanteixi la neutralitat informativa, amb mesures impulsades des del legislatiu català. Si resulta impossible, els populars no descarten ampliar el contingut de l'article 155, la vigència del qual es mantindrà mentre no hi hagi nou Govern de la Generalitat. 

Comentaris