Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cayetana Álvarez de Toledo durant una sessió al Congrés dels Diputats

Cayetana, més sola que mai: El PP 'passa' de la diputada per Barcelona

Álvarez de Toledo, molt crítica amb Pablo Casdo, no preveu deixar el seu escó al Congrés dels Diputats

Cayetana Álvarez de Toledo durant una sessió al Congrés dels Diputats
Cayetana Álvarez de Toledo no pensa deixar el seu escó al Congrés dels Diputats, tot i les seves crítiques contra Pablo Casado. | Europa Press

La cúpula política del Partit Popular es manté en la línia d'ignorar les crítiques de Cayetana Álvarez de Toledo contra Pablo Casado, president de la formació conservadora, tot i el malestar que provoquen les seves declaracions. En una entrevista publicada dimarts al diari 'El Mundo', la diputada del PP per Barcelona assegurava que Casado l'havia defraudat, que no seria capaç de reconstruir el constitucionalisme a Catalunya i que la seva presència durant la campanya electoral del 14-F havia estat erràtica, fins al punt de tirar per terra el treball d'Alejandro Fernández.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En aquest sentit, fonts del PP consultades pel digital 'El Confidencial' —abans de la celebració del comitè executiu dels conservadors aquest dimarts— asseguraven al digital 'El Confidencial' que no havien llegit l'entrevista de qui fos portaveu popular al Congrés, ja que «tenim moltes més coses damunt de la taula». D'aquesta manera es confirma que la tàctica a seguir amb Álvarez de Toledo des de Génova és ignorar les seves paraules.

L'única reacció oficial des dels conservadors a les crítiques de Cayetana Álvarez de Toledo va arribar per part de l'alcalde de Madrid i portaveu nacional del PP, José Luis Martínez-Almeida, que preguntat sobre la qüestió el passat dimarts va assegurar que «si em pregunta si les comparteixo, no». 

Álvarez de Toledo no deixarà el seu escó al Congrés

El digital 'El Español' assegura aquest dijous que des del PP donen per perduda a Álvarez de Toledo, que no ha deixat de criticar Pablo Casado des que aquest va decidir rellevar-la de les seves funcions de portaveu al Congrés el passat mes d'agost. En aquest sentit, cal recordar que la seva participació en la campanya del 14-F va ser anecdòtica, sent protagonista d'un acte amb Alejo Vidal-Quadras. 

Les fonts consultades pels citats mitjans, Cayetana Álvarez de Toledo no té intenció de deixar el seu escó al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, fonts populars han manifestat al digital 'El Español' que no entenen que «no se senti representada per Pablo Casado i que no marxi. És poc coherent». Com que l'escó és personal, des del partit no poden fer-hi gaire cosa i, ara com ara, estudien l'aplicació dels estatuts i el règim disciplinari a la diputada.

Si finalment s'acaba produint això, podria suposar la suspensió temporal de militància o l'expulsió definitiva per faltes «molt greus», com —explica 'El Confidencial'— «manifestar deslleialtat», «desobeir les directrius marcades pels òrgans del partit» o «crear corrents d'opinió contràries als interessos del partit».