El Partit Popular reacciona amb eufòria a la renúncia de Carles Puigdemont: «El Pla Moncloa triomfa»

Els populars han utilitzat una de les frases que l'expresident va enviar a Toni Comín, i que en el seu moment van tenir molt ressò

El president Carles Puigdemont va anunciar ahir que faria un pas al costat, per tal de facilitar la formació d'un nou Govern de la Generalitat. Com a possible successor,va proposar l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ja que és diputat de Junts per Catalunya i persona molt propera a l'expresident. 

Immediatament després de l'anunci, hi ha hagut reaccions de tot tipus. Però si hi ha un partit que no ha intentat amagar la seva eufòria ha estat el Partit Popular. A través del seu perfil oficial a Twitter, els populars han interpretat una victòria del govern de Mariano Rajoy. 

Atribueixen la decisió a la «fermesa» del govern espanyol

El missatge que acompanyava la comentada imatge destacava la «tenacitat i fermesa» del govern de Rajoy, amb l'aplicació de l'article 155. «Gràcies a la tenacitat i la fermesa del govern de Mariano Rajoy amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, l'expresident fugat de la justícia renúncia a la seva candidatura per presidir el Govern de Catalunya», destacaven els populars. 

Al mateix temps, la vicepresidenta Soraya Sánchez de Santamaría també ha atribuït la decisió de l'expresident Puigdemont a les decisions encertades del govern espanyol. «Carles Puigdemont no serà president de la Generalitat perquè el govern va recórrer la seva candidatura al Tribunal Constitucional. No permetrem estructures paral·leles, ni que surti un sol euro de l'erari públic perquè visqui a Brussel·les», ha insistit Sáenz de Santamaría. 

Xavier García Albiol, un dels més eufòrics

Al seu torn, el líder dels populars catalans també ha destacat la feina del govern espanyol, especialment la seva «perseverança». «Carles Puigdemont no renúncia per pròpia voluntat. Ho fa forçat per la perseverança del govern d'Espanya, les institucions democràtiques del país i el Partit Popular», ha escrit Albiol. 

Imatge del president espanyol, Mariano Rajoy, al costat de Xavier García Albiol
Imatge del president espanyol, Mariano Rajoy, al costat de Xavier García Albiol | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari