El PP podria unir-se a la candidatura de Manuel Valls a Barcelona

La formació és conscient de la seva feblesa actual, i estaria disposat a renunciar a les seves sigles per evitar que la ciutat caigui en mans de les forces independentistes

Manuel Valls podria tenir el suport del PPC en el seu camí cap a l'alcaldia de Barcelona
Manuel Valls podria tenir el suport del PPC en el seu camí cap a l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

El Partit Popular (PP) és conscient de la seva feblesa actual a Catalunya, sobretot després dels desastrosos resultats que va aconseguir en les passades eleccions del 21 de desembre, i és per això que podria estar a punt de prendre una decisió força radical. En concret, segons indica 'El Español', hi ha un corrent cada cop més nombrós a dins del partit que demana integrar-se en la candidatura de Manuel Valls, per aconseguir l'alcaldia de la ciutat de Barcelona. 

Una possibilitat que agafa força

En concret, fonts internes de la formació, que fins fa poc encara era liderada per Xavier García Albiol, han assenyalat al mitjà citat que l'opció està sobre la taula i té força defensors, encara que «és molt aviat» per prendre una decisió definitiva. Sigui com sigui, si finalment es confirma, seria una decisió històrica per al PP, que sempre ha presumit de presentar-se a tots els ajuntaments d'Espanya sense renunciar a les seves sigles. 

Les darreres enquestes sobre l'alcaldia de Barcelona, però, no semblen gaire tranquil·litzadores, i és que les forces independentistes podrien guanyar a la capital catalana, si no hi ha una candidatura unionista amb prou força. En el cas concret dels populars, els sondejos li donen entre zero i dos regidors a l'Ajuntament, resultat molt similar al que van obtenir en les eleccions autonòmiques, i que no estan disposats a assumir. 

Xavier Garcia Albiol va renunciar a la presidència del PPC per recuperar l'alcaldia de Badalona
Xavier Garcia Albiol va renunciar a la presidència del PPC per recuperar l'alcaldia de Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, un «front comú contra el separatisme» milloraria notablement els resultats. «Seria intentar convèncer la societat civil catalana que va sortir en massa el 8 d'octubre que aquesta és la seva candidatura i que vencerem el separatisme», han indicat les mateixes fonts. Aquesta possibilitat també està agafant força perquè el PSC podria plantejar-se fer el mateix i «renunciar a la seva candidatura». Els socialistes, però, encara no han confirmat ni desmentit res en aquest sentit. 

La direcció guarda silenci, i l'entorn de Valls no ho veu clar

S'espera que els populars prenguin una decisió definitiva en aquest sentit després de Nadal, per comprovar si la candidatura de Manuel Valls funciona. Per ara, Pablo Casado ja s'ha assabentat de la proposta, tot i que la seva opció favorita és mantenir les sigles del partit. Qui no veu amb bons ulls una decisió com aquesta és Xavier García Albiol, que ha rebutjat sumar el PP a la candidatura de Valls. 

Pel que fa al principal aspirant a succeir Albiol, Alejandro Fernández, el tarragoní no descarta fer-ho per la situació «excepcional» que, als seus ulls, es viu a Catalunya i a Barcelona. Des de l'entorn de l'exprimer ministre francès no acaben de veure clar l'oferta del PPC, i és que consideren que podria «restar» votantsa una candidatura que ja va insistir des del primer moment a desvincular-se de les sigles de Ciutadans (C's). De totes maneres, no hi ha tampoc una decisió presa. 


Comentaris

envia el comentari