rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions segons la nova enquesta del CIS

Ciutadans pujaria en nombre de vots
Ciutadans pujaria en escons | Cedida

 

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions mentre que hi hauria un ascens de Ciutadans, segons l'última enquesta publicada pel CIS. D'aquesta forma es confirma que el partit de Mariano Rajoy podria tornar a estar al capdavant del govern espanyol i que Ciutadans se situa com a la tercera força política. 

 

D'aquesta forma, mentre que Ciutadans no deixa de pujar posicions gràcies a la intenció de vots de la població, es situarien en un 20,7%, Unidos Podemos no ho fa. El partit liderat per Pablo Iglesias es queda amb un 19%, per darrera del partit d'Albert Rivera, com la quarta força política. El PSOE per la seva banda es mantindria com la segona força política a Espanya. 

Principals forces polítiques

D'aquesta forma es tornaria a veure una situació força semblant a la de les passades eleccions, amb el Partit Popular com a força més votada i el PSOE com la segona per darrere seu. En números el PP obtindria un 26,3% dels vots mentre que PSOE el seguiria molt de prop amb el 23,1%.

 

El PP tornaria a ser el partit més votat | Twitter Mariano Rajoy

 

El canvi més radical, és, com ja hem mencionat, la pujada de Ciutadans, que s'apropa cada cop més als dos partits que aconsegueixen la majoria de vots, els separen ara menys de 3 punts. El partit d'Albert Rivera obté a més tres punts més que a l'últim sondeig que ja va realitzar el CIS fa uns mesos, el passat mes d'octubre. 

 

A banda d'això cal destacar que Unidos Podemos es queda amb el 19% de vots, un número prou elevat però que en aquesta ocasió no els serveix per situar-se com la tercera força política espanyola. 

Els partits independentitstes milloren els seus números

Pel que fa als partits independentistes, cal dir, que com Ciutadans, també milloren en intenció de vots, tot i que encara es troben molt lluny de les forces polítiques principals. Tant ERC com el PDeCAT, pugen el seu percentatge de vots arribant al 3,4% i el 2%, respectivament.

 

La resta de partits quedarien, igual que en l'anterior sondeig, com els menys votats, començant per PNV amb un 1,2%, també EH-Bildu amb un 0,8% i CC amb un 0,2%.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris