Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
En el cas d'unes eleccions autonòmiques, ERC guanyaria les eleccions al Parlament

Els partits constitucionalistes fan públics els seus candidats per a les pròximes eleccions catalanes

Els candidats de JuntsxCatalunya i ERC encara són una incògnita

En el cas d'unes eleccions autonòmiques, ERC guanyaria les eleccions al Parlament
En el cas d'unes eleccions autonòmiques, ERC guanyaria les eleccions al Parlament | CEDIDA

 

A Catalunya, les formacions donen per fet que hi haurà un avançament de les pròximes eleccions, i creuen que la sentència que dicti el Tribunal Suprem en els pròxims mesos serà decisiva. És per això que, pel que sembla, els polítics ja es comencen a preparar.

  

Tot i que els partits constitucionalistes sembla que ja tenen molt clar qui serà el seu candidat a la presidència, tant JuntsxCatalunya com ERC encara busquen qui encapçali les llistes

Incertesa a JxCAT

Qui ha de convocar eleccions —en cas que n'hi hagués— és el President de la Generalitat, Quim Torra. Però en el seu cas, no els convé gaire tenir pressa, ja que encara no hi ha un candidat definit. Puigdemont segueix reivindicant la seva posició com a «President legítim», mentre que Artur Mas vol exercir de relator quan els seus deutes amb la justícia acabin la primavera del 2020.

  

En les últimes setmanes han sorgit nous possibles candidats per al partit convergent, com podrien ser Miquel Buch o Àngels Chacón, perquè el que sí que tenen clar a JxCAT és que han de fer un canvi d'equip després dels resultats obtinguts en les eleccions tant generals com municipals.

roger torrent i pere aragonés
El president del Parlament, Roger Torrent i el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonés, són les opcions que estudia ERC | EFE

 

Torrent o Aragonès per a ERC

Per altra banda trobem ERC, partit el qual fins al moment havia mantingut a Oriol Junqueras com a cap de llista. A l'espera de la sentència del Suprem, han de buscar substitut per si es donés el cas que la sentència resultés condemnatòria.

  

El partit de moment es debat entre Roger Torrent i Pere Aragonès, tot i que ara mateix volen estar centrats amb els ponts oberts de les negociacions amb el PSOE.

Lorena Roldán
Lorena Roldrán podria ser la nova aposta per Ciutadans al Parlament de Catalunya | Cedida

 

Lorena Roldán, nova aposta de C's

Pel que fa al partit taronja,  després del salt d'Inés Arrimadas a la política espanyola, Ciutadans aposta de nou per una dona: Lorena Roldán, la qual en els últims mesos ha guanyat quota mediàtica com a portaveu parlamentària. Per altra banda, segons publica 'Crónica Global', Carlos Carrizosa no tindria intenció de presentar candidatura a les primàries i, per tant, no hi hauria competitivitat per encapçalar C's.

Iceta seguirà sent la cara del PSC

El PSC no té dubtes sobre el seu candidat. Miquel Iceta repetirà com a presidenciable, ja que ha esdevingut un paper important en el diàleg amb els independentistes i, arran el triomf de Pedro Sánchez a les corts generals, consideren la permanència del líder català una pedra angular en el desenvolupament de l'oposició al Govern.

Alejandro Fdez
El polític tarraconense Alejandro Fernández serà el cap de llista del PP a Catalunya | Cedida

 

El PPC opta pel tarraconense Alejandro Fernández

El PP català aposta per Alejandro Fernández. En el congrés del Partit Popular català, celebrat fa pocs mesos,  ja es va determinar que el polític tarraconense seria el cap de llista. Amb la crisi interna de Ciutadans, els populars veuen un benefici considerable que pot comportar un increment de vots per al seu partit.

Jéssica Albiach, possible cap de llista de Catalunya en Comú-Podem 

Finalment, Catalunya en Comú-Podem també ha de trobar un candidat. Després de la marxa de Xavier Domènech, el grup parlamentari està coordinat per Jéssica Albiach, qui és centre de totes les mirades i opinions que la situen com a una bona candidata per dirigir el rumb del partit.

Un futur incert 

Tot i les previsions que estan formant tots els partits polítics, segueix existint molta incertesa sobre el que passarà en els pròxims mesos, i és per això que la Sentència del Suprem serà decisiva. Depenent de la dispositiva de l'òrgan judicial, Torra consultarà amb Puigdemont i es plantejaran convocar eleccions.

També et pot interessar...