rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Els partits constitucionalistes pujarien vuit escons segons una enquesta del diari ‘ABC’

Aquests són els resultats de l’enquesta electoral del diari madrileny realitzades entre el 13 i el 16 de novembre
Estimació de vots en les eleccions del 21-D segons 'Abc' | ABC

 

Del que més es parla en aquestes últimes setmanes és de les eleccions del pròxim 21 de desembre. A poc a poc s'ha anat sabent la llista electoral dels partits polítics catalans, tot i les polèmiques i dificultats que això ha comportat —llistes unitàries, elecció de candidats, presentar-se per separat, ...—.

 

Tanmateix, també s'ha especulat molt sobre quins serien els possibles resultats, i quines forces polítiques tindrien més força. Però encara no hi ha res decidit fins que no sigui la data de les votacions.

  

 

 

Segons una enquesta del diari 'Abc', els partits independentistes podrien endur-se una sorpresa. Les dades recollides pel diari madrileny mostren una caiguda d'aquest bloc. Qui agafaria molta força serien els partits constitucionalistes, que podrien passar pel davant als partits sobiranistes.

Els constitucionalistes sumarien fins a vuit diputats més, per davant d'ERC i JuntsxCat. A la vegada, les dades de l'enquesta mostren una proporció complicada de xifres a l'hora de sumar una majoria en el Parlament, i així, poder formar govern. El mateix diari argumenta que és difícil que la CUP torni a pactar amb la majoria nacionalista.Segons l'opinió pública en l'enquesta, una vegada trencada la coalició entre Junts pel Sí i ERC, els republicans serien els més votats en les eleccions del 21-D, mentre que JuntsxCat cauria bastant avall. Però els bons resultats també van per als altres partits no partidaris del procés català. Ciutadans, per exemple, augmentaria el nombre de votants, respecte en eleccions anteriors.Pel que fa als partits tradicionals del PSC i PP empatarien en nombre de vots amb el bloc independentista, si se suma el recompte amb Ciutadans. Aquests últims a tocar gairebé amb ERC. Pel que fa a En Comú – Podem disminueixen diputats, però poden ser una «peça clau», a l'hora de formar govern.

Albert Rivera a un pas de guanyar l'indpendentisme

Davant aquestes dades, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit la seva. Rivera ha publicat aquest diumenge, 10 de novembre, un tuit valorant els resultats de l'enquesta: «a 1 punt de finalitzar el procés i guanyar el 21D». Tal com es mostra en la gràfica, ERC obtindria un 23,1%, mentre que la formació taronja, un 22,3%. Rivera es mostra content. 

 

El tuit d'Albert Rivera | Twitter / @Albert_Rivera

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris