Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els partits d'esquerra portuguesos demanen a Espanya una solució política a Catalunya

Els diputats del Bloco de Esquerda han portat llaços grocs dins l'hemicicle en solidaritat amb els polítics catalans empresonats

Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole
Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole | La Sexta

 

Els llaços grocs, símbol de rebuig per l'empresonament dels polítics catalans per defensar la independència i el referèndum del passat 1 d'octubre, van ser un dels protagonistes d'aquest dijous al Parlament de Portugal gràcies als partits d'esquerra del país. 

El Bloco de Esquerda i el Partit Comunista Portuguès van presentar diverses iniciatives al Parlament en contra de la repressió de l'Estat espanyol i en favor de l'alliberament dels polítics catalans que han estat empresonats pel procés. A més, els diputats del Bloco han portat llaços grocs dins l'hemicicle. 

El Parlament rebutja condemnar la repressió però insta Espanya a buscar solució política

El PCP (Partit Comunista Portuguès) ha demanat al Parlament de Portugal que condemni la repressió de l'Estat espanyol, mitjançant una iniciativa a l'Assamblea de la República. En segon lloc, també han instat les autoritats espanyoles a trobar una solució política a la situació a Catalunya, «salvaguardant els drets socials i els altres drets democràtics».