Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019

Pascal: «Costa molt discrepar de Puigdemont dins del PDeCAT»

L'ex coordinadora de la formació postconvergent ho ha explicat en una entrevista a l'ARA

L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019.
Carles Puigdemont ha estat durament criticat per l'ex coordinadora del seu partit, Marta Pascal. | Cedida

Les relacions entre Marta Pascal, ex coordinadora general del PDeCAT i actual senadora de JxCat, i l'ex president de la Generalitat Carles Puigdemont  mai han estat excel·lents. Les discrepàncies d'estratègia entre tots dos van acabar fent saltar pels aires els ponts d'entesa i van forçar la dimissió de Pascal al capdavant del partit el mes de juliol de 2018.

Pascal assenyala la «dificultat» de discrepar de Puigdemont al PDeCAT

L'ex coordinadora general postconvergent, de línia més centrista, ha format part de l'anomenat 'grup de Poblet', que prova d'aglutinar l'independentisme moderat i el catalanisme sense descartar presentar-se a les properes eleccions amb una plataforma diferenciada del PDeCAT. El trencament amb l'estratègia Puigdemont és evident i Pascal l'explicita al llibre 'Perdre la por', que acaba de publicar.

En el marc de la promoció de la seva nova obra, Pascal era entrevistada aquest dilluns al diari ARA i no s'ha mossegat la llengua quan li han preguntat per Puigdemont. Pascal creu que «costa molt discrepar de la línia que marca Carles Puigdemont; jo ho vaig fer i ho vaig pagar car», en referència al seu precipitat adeu al capdavant del partit. Marta Pascal explica que, atesa l'estratègia de confrontació de l'ex president, «és molt difícil incorporar matisos i discrepàncies a JxCat».

Puigdemont, partidari de no desallotjar Rajoy de la Moncloa

«Els motius pels quals vaig perdre la confiança de Puigdemont eren estranys: per haver apostat pel diàleg, per voler desallotjar Rajoy...», comenta l'ex coordinadora de la formació, que confirma que Puigdemont no era partidari de donar suport a la moció de censura que va desallotjar Rajoy l'1 de juny de 2018 ni d'abstenir-se en la investidura de Sánchez d'aquest gener, criteri que es va acabar imposant a JxCat i que Pascal critica.

«Durant aquest temps he parlat amb molta gent i t’adones que el que et diuen en privat difereix molt del que diuen en públic», rebla Pascal, que veu com dins del PDeCAT hi ha dissidència però que no aflora en públic. L'ex coordinadora general assegura que intentarà que el seu partit faci un gir estratègic cap a la moderació  però no nega, si l'aposta no reeixeix, donar forma de partit a l'anomenat 'grup de Poblet'.

També et pot interessar...