Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'assemblea de Junts per Tarragona, avui dijous

Pau Ricomà, d'ERC, pròxim alcalde de Tarragona

Junts per Tarragona també votarà a favor de la investidura del candidat republicà

Imatge de l'assemblea de Junts per Tarragona, avui dijous
Imatge de l'assemblea de Junts per Tarragona, avui dijous | TarragonaDigital

 

Pas decisiu per posar punt final a 12 anys de Josep Fèlix Ballesteros (PSC) al capdavant del govern municipal de la ciutat de Tarragona. El PDeCAT tarragoní ha dut a terme, aquest dijous al vespre, una assemblea per marcar el sentit del vot de cara a la sessió d'investidura d'aquest dissabte dia 15 de juny. Els associats de la formació han decidit, per unanimitat, donar suport a Pau Ricomà (ERC) com alcalde de la ciutat.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

La decisió, aquest passat dilluns deu de juny, de la coalició En Comú Podem d'iniciar converses per un acord de govern amb l'alcaldable republicà  havia posat contra les cordes a Ballesteros i la seva intenció de sortir reelegit, aquest dissabte 15 de juny, per quarta vegada consecutiva  com a batlle de la ciutat per part del pròxim plenari municipal. 

Així mateix, el resultat de l'assemblea de les dues formacions d'esquerra, ha provocat que el PSC hagi posat sobre la taula una proposta per governar conjuntament amb el PDeCAT. Proposta que els associats, i associades, de la formació independentista han rebutjat de manera unànime.

Pel que fa a les converses amb els republicans, Didac Nadal, líder local del PDeCAT, ha explicat als periodistes presents que han esperat fins al final de l'assemblea per conèixer el resultat de la votació, que havien posat onze punts sobre la taula que els republicans havien acceptat.  Entre altres, hi ha un pla de xoc i millora de l'espai públic, i una «modernització del contracte de la neteja»; la creació de la policia de barri; i l'increment dels pressupostos participatius.

«La ciutat ha votat canvi»

El portaveu del grup municipal del PDeCAT ha volgut remarcar que no han pres la decisió per «les cadires» i s'ha mostrat «orgullós» de la unanimitat mostrada perquè  «creiem que respon a l'expressió de la ciutat, Tarragona ha votat canvi». Després de l'elecció d'alcalde, és l'hora de formar govern i Nadal ha volgut deixar clar que «nosaltres no ens sentiríem del tot còmodes compartint govern amb els Comuns i la CUP». 

Ara bé, tampoc ha volgut tancar la porta a entrar més endavant en el cartipàs municipal. Didac Nadal s'ha espolsat de sobre la polèmica del pla urbanístic de la Budellera donant un vot de confiança al pròxim alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i assegurant que «haurà de respondre a la pregunta de com creu que ha de créixer la ciutat els pròxims 20 anys».

Queden poc menys de 48 hores perquè Tarragona triï un nou alcalde i ara és el torn dels socialistes, que dimarts passat, després de carregar durament contra  els Comuns, es van mostrar oberts a parlar amb tothom.Les opcions per assolir la majoria absoluta, o governar sent la llista més votada, cada cop són més minses per Josep Fèlix Ballesteros i els seus set regidors.