Paula Montero, nova figura cabdal en política penitenciària a Catalunya

Paula Montero és l'exdirectora de la presó de Lledoners i primera dona al capdavant d'un centre penitenciari

Agents BRIMO a la presó de Lledoners
Agents BRIMO a la presó de Lledoners | CatalunyaDiari.cat

La sentència del procés no només ha desencadenat reaccions al carrer i al Parlament de Catalunya, sinó també canvis en les polítiques penitenciàries. Segons informa 'Crónica Globlal', la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha cessat a Pedro Domínguez, fins ara sotsdirector general de Centres i Gestió Penitenciària, i ja pensa en la seva substituta: Paula Montero.

Segons el citat mitjà, es tracta d'un gir en polítiques penitenciaris per atorgar un major protagonisme a la reinserció, a través de programes formatius o psicosocials.

Paula Montero, primera directora d'una presó a Catalunya

Paula Montero és l'exdirectora de la presó de Lledoners. Va ser la primera dona en dirigir un centre penitenciari a Catalunya -la presó per a dones de Wad-Ras- i, després de quatre anys al càrrec, va ser anomenada Directora de Serveis Socials Penitenciaris de Barcelona. L'any 2016 va ser escollida per dirigir la presó de Lledoners, substituint així Montserrat Pino.

Paula Montero
Paula Montero, exdirectora de la presó de Lledoners | El Español

La presència dels polítics catalans a Lledoners i la vaga de fam de Jordi Sànchez van desencadenar els rumors de dimissió, però no va ser fins al passat mes de juny quan Montero va ser substituïda per Susana Gracia. Algunes fonts apuntaven a un possible tracte de favor de Montero envers els polítics empresonats.

Canvis en la política penitenciària

Aquest dijous 17 d'octubre, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya informava del cessament de Pedro Domínguez i el nomenament de Montero al capdavant de Centres i Gestió Penitenciària. Es tractaria d'un moviment propiciat, segons diversos mitjans, per la consellera de Justícia Ester Capella, qui estaria impulsant canvis en la política penitenciària després de la sentència del procés.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari