Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón i Joana Ortega

El PDeCAT carrega contra Laura Borràs i reclama «seriositat i optimisme realista»

La número 2 dels demòcrates, Joana Ortega, avisa que «Catalunya no aguantarà més frustració»

Àngels Chacón i Joana Ortega
Joan Ortega, a la dreta de la imatge, és la número 2 del PDeCAT de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer. | Cedida

La número dos del PDeCAT, Joana Ortega, ha preguntat a la candidata de JxCat, Laura Borràs, com ho farà per implementar la independència si s'obté més del 50% de vots independentistes el 14-F. «Reclamo seriositat i un optimisme realista. Catalunya no pot aguantar més frustració», ha afegit. En aquest sentit, ha contraposat la seva formació amb JxCat tot reivindicant el PDeCAT com un partit «realista, amb respostes concretes i un programa que dona resposta a les necessitats de la gent».

Ortega ha carregat contra l'independentisme utòpic, assegurant que «a Catalunya hi ha qui veu aurores boreals, jo toco de peus a terra i veig que hi ha molta gent que s'ho passa malament». La número 2 dels demòcrates ha defensat que la independència només s'aconseguirà «si hi ha progrés econòmic i prestigi, estructures d'estat, reconeixement internacional i una àmplia majoria que ho faci possible».

En aquest sentit, Joana Ortega ha assegurat que la independència «no és un eslògan, sinó un projecte de país que es construeix cada dia».

Crítiques a Salvador Illa per marxar del Ministeri de Sanitat

D'altra banda, la número 2 del PDeCAT de cara al 14-F ha criticat que Salvador Illa abandoni el Ministeri de Sanitat per centrar-se en la campanya electoral com a candidat del PSC en plena tercera onada de la pandèmia, tot considerant que és una actuació que «desvirtua la política» i incrementa la «desafecció». 

Joana Ortega també ha considerat que la marxa d'Illa «crea inseguretat en la ciutadania» i no és la millor opció tenint en compte que són els pitjors moments que viu la pandèmia. «Si ara no ens cal un ministre de Sanitat, quan cal?», ha preguntat la candidata dels demòcrates.