El PDECat carrega contra Torra i denuncia que els canvis al Govern són una «purga política»

Marc Solsona lloa la feina de Chacón i assegura que tot plegat és una operació del president de la Generalitat per intentar «fer desaparèixer» el partit

Imatge del portaveu del PDECat, Marc Solsona, durant una roda de premsa
El portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha carregat contra els canvis en el Govern que ha fet avui el president de la Generalitat, Quim Torra. | Cedida

El PDECat ha denunciat que els canvis en el Govern que ha dut a terme aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, és una «purga política» i una operació per intentar «fer desaparèixer» el partit. El portaveu del PDECat, Marc Solsona, ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària de la direcció, posterior a l'expulsió del Govern de les conselleres Àngels Chacón, Mariàngela Vilallonga i Miquel Buch.

En la seva compareixença, Solsona ha lloat la feina de la ja exconsellera d'Empresa, l'única dirigent que quedava a l'executiu amb carnet del PDECat, i ha assumit que la seva expulsió del Govern ha estat motivada precisament per la seva «militància política». Ara, els postconvergents reuniran els seus diputats al Parlament i al Congrés —4 i 4— per decidir quines funcions tindran a partir d'aquest moment.

«Ara és moment de centrar el país»

Solsona ha qualificat d'«error» la decisió de Torra de destituir Chacón, Vilallonga i Buch. Segons ha argumentat, «ara és moment de centrar el país», i en canvi la remodelació de l'executiu «no ajuda» en uns «moments d'emergència». En aquest sentit, ha afegit que a partir d'avui «queda fora un partit que donava suport al Govern», i que s'ha «volgut silenciar la veu» del PDECat. El portaveu del partit ha parlat de «purga política» i d'«operació per intentar fer-nos desaparèixer», assenyalant directament el president de la Generalitat. Tot i això, ha advertit que «ni despatxos ni decrets fan desaparèixer partits».


El portaveu de la formació, que ha donat «tot el suport» als tres consellers cessats, ha destacat en particular la feina de Chacón al capdavant de la conselleria d'Empresa. Solsona ha opinat que la seva expulsió «només es pot entendre per motius polítics: per militància política». Chacón era l'última consellera que quedava amb carnet del PDEcat, després de les baixes, aquest dilluns, de Meritxell Budó, Jordi Puigneró, Damià Calvet i el mateix Buch.

Després dels canvis al Govern, Bonvehí reunirà els pròxims dies els vuit diputats que manté el PDECat a les cambres —4 al Parlament i 4 al Congrés— per «decidir les funcions i el paper» a partir d'ara. Solsona també ha confirmat que Torra no s'ha posat en contacte amb el president del PDECat per explicar-li el cessament de Chacón. El president sí que li ho havia comunicat a Puigdemont ja fa setmanes, i aquest matí ha anat a Lledoners per informar-ne a Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn.

Solsona creu que els canvis al Govern no són per enfortir-lo

Marc Solsona ha assegurat que el PDECat manté encara els «canals oberts» amb el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez. Tot i això, ha admès que «és evident» que cal veure si la decisió de Torra provoca canvis en la relació —ja dinamitada— entre Bonvehí i Sànchez.

En aquest sentit, el portaveu dels postconvergents interpreta que hi pot haver «quelcom més» en aquesta decisió, deixant entendre que el PDECat no es creu la versió oficial de Palau, i que els canvis al Govern no són pas per enfortir l'executiu per la situació de la pandèmia, tal com asseguren des de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari