Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mig del diputat del PDECat, Ferran Bel, en una imatge d'arxiu

El PDeCAT parla clar: La petició sobre l'alliberament dels presos de l'1-O

Bel diu que malgrat que no solucionaria el fons del conflicte sí que permetria rebaixar la «tensió»

Pla mig del diputat del PDECat, Ferran Bel, en una imatge d'arxiu
El secretari d'organització del PDECat, Ferran Bel, és l'home fort dels postconvergents al Congrés dels Diputats. | ACN

El portaveu del PDeCat a Madrid, Ferran Bel, s'ha sumat aquest dimecres a la petició de Podem al govern espanyol perquè els presos independentistes puguin sortir de la presó abans de les eleccions del 14-F. Segons Bel, la sortida dels presos no arreglaria el problema política a Catalunya ni permetria celebrar unes eleccions amb total normalitat —perquè no podrien ser presents a les llistes— però sí que «ajudaria a rebaixar la tensió».

El PDeCAT segueix insistint en l'amnistia, però veu amb bons ulls l'indult o la reforma del Codi Penal

Bel ha recordat que el PDeCat aposta per una amnistia per a «tots els represaliats de l'1-O», però donaria suport a l'indult o qualsevol reforma del Codi Penal que permetés reduir la situació de presó.

Bel ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa al Congrés després que aquest dimarts i dimecres tant el president del grup de Podem al Congrés, Jaume Asens, com el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, han reclamat al govern espanyol que actuï perquè els presos independentistes puguin ser alliberats abans de la campanya electoral del 14-F. «Nosaltres des de fa mesos demanem que s'adoptin totes les actuacions possibles per reduir els efectes d'una repressió absolutament injustificada», ha afirmat Bel.

El PDeCAT, favorable als prresupostos del govern espanyol

Les paraules de Ferran Bel arriben pocs dies després que el Partit Demòcrata decidís que donarà suport als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), dels quals aquesta setmana es voten, al Congrés, les seccions. Els quatre diputats del PDeCAT, doncs, diran 'sí' definitivament als comptes, així com ho faran també els 13 que té ERC. D'altra banda, els quatre diputats de Junts per Catalunya i els dos de la CUP es preveu que s'oposin als números de l'executiu central.