rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

El PDeCAT donarà suport a la moció de censura contra Rajoy

Campuzano, del PDeCAT, assegura que votaràn a favor de la moció amb «discrepàncies»
Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy | CatalunyaDiari.cat

 

El PDeCAT donarà suport a la moció de censura contra Rajoy segons ha confirmat aquest dijous, 31 de maig. «Hem de mirar el futur i tots ens hem de donar una oportunitat», ha dit el portaveu de la col·lisió catalana al Congrés dels Diputats mentre afegia que el 'si' a la sortida de Mariano Rajoy l'oferien amb certes reticències pel moment polític que viu Catalunya.

 

«Des de la discrepància, votarem a favor de la moció de censura per fer fora Mariano Rajoy i posar fi a aquesta etapa de govern del PP», ha remarcat Campuzano mentre assegurava que a Catalunya «no hi ha fractura social». 

 

 

 

«Sóm escèptics amb Pedro Sánchez»

Aquesta és la reflexió a la qual ha arribat Campuzano a l'hora de sancionar Rajoy i, de retruc, donar suport al líder del PSOE, Pedro Sánchez, perquè sigui el pròxim president espanyol. «Sóm escèptics, recelem, hem viscut el que hem viscut», ha insistit Campuzano en el seu torn. 

 

«A Catalunya hi ha molt de dolor i indignació amb el que ha passat», ha explicat. Per això mateix, el portaveu del partit sobiranista a la cambra catalana no s'ha estat de res per afirmar que «a Catalunya no tothom està d'acord i hi ha molts ciutadans als quals els costarà d'entendre la nostra decisió». 

 

Carreguen contra Rajoy 

«El president Rajoy ha optat pel xoc de trens amb Catalunya, per la violència policial, la repressió, les querelles penals, penes de presó demencials i ciutadans que han hagut de buscar refugi a Europa, i que Europa ens dona la raó. S'han vulnerat drets i llibertats, i el responsable és el senyor Rajoy», ha assegurat. 

Sánchez es compromet a «normalitzar» les relacions amb Catalunya 

El líder dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, s'ha compromès aquest dijous a «normalitzar» les relacions amb Catalunya, si finalment la seva moció de censura contra el president Mariano Rajoy supera la votació, i ell és investit president. A més a més, també ha aprofitat per oferir diàleg als nacionalistes bascos

 

El líder dels socialistes, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció d'aquest dijous al Congrés | cedida

 

 

Durant la seva intervenció en el Congrés dels Diputats, Sánchez ha demanat la confiança de tots els grups parlamentaris, i ha destacat que el PSOE és un partit que creu en la descentralització autonòmica, com a signe d'estabilitat, sempre amb «la lleialtat a l'Estat per sobre de tot». En aquest sentit, ha acusat el PP d'haver caigut en la tradició de fer que qualsevol debat territorial sigui un «camp de batalla», mogut pels interessos «partidistes i territorials». 

Comentaris