Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

El PDECat endarrereix el seu consell nacional: Puigdemont serà el primer en moure fitxa

La reunió arribarà cinc dies després de l'assemblea constituent de JxCat

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont és el líder de Junts per Catalunya. | ACN

El PDeCAT convocarà finalment el seu  Consell Nacional  pel 30 de juliol. La direcció del partit ha acordat endarrerir la reunió, prevista pel 25 o 26 de juliol, de manera que el conclave arribarà cinc dies després de l'assemblea constituent de JxCat. El partit que presideix David Bonvehí abordarà el seu futur en una reunió «clau» per l'encaix de l'espai postconvergent.

Sobretot després que Carles Puigdemont ja hagi oficialitzat, el 25 de juliol, la creació del seu nou partit, que ja té els drets de la marca de 'JxCat' —fins ara en mans de l'entorn de Bonvehí. El PDeCAT exposarà un informe organitzatiu i polític, segons l'ordre del dia del seu Consell Nacional. Amb el seu moviment, qui haurà de moure fitxa primer serà Carles Puigdemont: caldrà veure, doncs, si trenca definitivament amb el PDECat  creant l'anunciat nou partit. Els postconvergents observaran de prop què passarà el dia 25 i, en funció del moviment de l'eurodiputat, decidiran l'estratègia a seguir el dia 30.

Torra desobeirà la decisió de la jutgessa de Lleida

En un altre ordre de coses, el president de la Generalitat, Quim Torra —també membre de JxCat—, ha assegurat aquest dilluns, 13 de juliol, que l'executiu no accepta la decisió d'una jutgessa de Lleida que no ha ratificat les mesures de confinament anunciades aquest diumenge per a Lleida i set municipis més del Segrià. Torra i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han anunciat un decret llei sobre un pla de rebrots on s'inclouran aquestes mesures, que quedaran «reforçades».

A més, Torra i Aragonès han fet una crida a la ciutadania a seguir les indicacions de la Generalitat, tot i que de moment no estiguin en vigor perquè no tenen l'aval judicial. Sobre els Mossos, Torra ha dit que segueixen vetllant pel confinament perimetral, però que han de complir les «decisions judicials».