El PDeCAT i ERC s'ofereixen per pactar un «acord de país» amb Ada Colau i demanen que trenqui amb el PSC

Xavier Trias i Alfred Bosch afirmen que «Tenim al govern de la capital del país algú que forma part del nucli dur de l’estratègia de repressió contra Catalunya»

Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de Jaume Collboni, Xavier Trias, Alfred Bosch, i Maria Rovira.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de Jaume Collboni, Xavier Trias, Alfred Bosch, i Maria Rovira. | CatalunyaDiari.cat

Els líders del PDeCAT i ERC a Barcelona, Xavier Trias i Alfred Bosch, han ofert a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, un «acord de país» si Barcelona en Comú decideix, finalment, trencar amb el PSC. Després de les càrregues policials en el referèndum de l'1 d'octubre, i el suport explícit del PSOE i PSC a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, les relacions entre PSC i Comuns ha quedat tocada. Malgrat que inicialment en el pacte entre PSC i BComú no hi havia d'interferir el tema nacional, el partit d'Ada Colau no acceptaria que el seu soci donés suport a la decisió del govern de Mariano Rajoy d'aplicar el 155, que suposa una intervenció de l'autonomia de Catalunya. BComú inicia aquest dimarts, 24 d'octubre, un període de reflexió sobre aquest acord després de l'anunci de l'aplicació del 155 amb el suport dels socialistes. Alhora, el segon tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha criticat durament el 155 que ha plantejat Mariano Rajoy. 

Aquest dimarts, 24 d'octubre, Xavier Trias i Alfred Bosch signen un article a 'La Vanguardia' on demanen a Ada Colau que trenqui amb el PSC, ja que entenen que «és còmplice de la repressió» perquè ha pactat amb C's i PP l'aplicació del 155, que suposa la «intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio, dels Mossos, i la convocatòria d'eleccions al gener». «Tenim al govern de la capital del país algú que format part del nucli dur de l'estratègia de repressió contra Catalunya», escriuen Trias i Bosch. Així, proposen a l'alcaldessa que puguin parlar «de tot el que faci falta per defensar les institucions catalanes i la ciutat», d'acord amb l'esperit mostrat l'1-O, quan persones de tot tipus i origen, diuen, van defensar les escoles.

«Reclamem per a Barcelona un govern en defensa de la democràcia, de la llibertat dels catalans i catalanes, i de les seves institucions», afirmen els líders del PDeCAT i ERC, i creuen que «Barcelona no pot ser només un espectador», sinó que cal buscar «una sortida». D'aquesta manera, es posen a la disposició d'Ada Colau per «parlar d'un acord de país a l'Ajuntament de Barcelona». El Grup Demòcrata i ERC també reconeixen que les relacions dels seus grups amb Colau «no han estat sempre plàcides», però ara han fet un més enllà i argumenten que «en moments excepcionals també calen solucions excepcionals».


Comentaris

envia el comentari