Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, en una imatge d'arxiu quan era consellera d'Empresa.

El PDeCAT exigeix al Govern compensacions als sectors afectats pel tancament

El partit critica les «discrepàncies entre els socis de Govern, filtracions i errors»

Àngels Chacón, en una imatge d'arxiu quan era consellera d'Empresa.
Àngels Chacón és la candidata a la Generalitat del PDeCAT. | ACN

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha reclamat aquest dijous, 12 de novembre, a la Generalitat, compensacions per als sectors afectats per la decisió de prorrogar deu dies —fins al 23 de novembre— el tancament de bars i restaurants per fer front a la segona onada del coronavirus. «Això significa un mes acumulat de tancament. Com que no hi ha els recursos suficients per compensar aquests tancaments, mesures així provoquen que tinguis a tothom descontent, enfadat i mobilitzat», ha advertit en declaracions a Europa Press.

El PDeCAT defensa el sector de la restauració

Després de defensar la combinació dels conceptes de salut i economia, ha reiterat que eren partidaris que el Procicat permetés un inici de desescalada de les restriccions en el sector els bars, restaurants i l'hostaleria, i que es fes també en la base de diversos criteris «i no només pensant en clau de Barcelona i grans ciutats». «El sector necessita veure una mica de llum, és un dels més maltractats», ha advertit Solsona, que ha assegurat que s'ha registrat un índex de contagis molt baix. «Si el problema no és el bar ni els treballadors, i és el client, posem mesures centrades en el client», ha explicat, destacant que seria una manera de començar a desescalar les restriccions que pateixen.

En el cas dels centres d'estètica, que podran obrir amb restriccions, Solsona ha aplaudit la mesura a l'espera que es confirmi, després d'apuntar que no s'entenia que poguessin obrir les perruqueries i no aquests centres

El PDeCAT carrega contra les friccions al Govern

Solsona també ha lamentat la «crisi política» que està generant el Govern per la seva gestió de la pandèmia, tot i admetre la dificultat que comporta la crisi sanitària, econòmica i social que s'ha generat per la Covid-19. No obstant això, ha afegit que tot això no ajuda que hi hagi «discrepàncies entre els socis de Govern, filtracions i errors», el que no permet donar respostes fiables als ciutadans, ha opinat. «Allargar mesures sense compensacions provoca que la situació pugui arribar a el límit, i pugui derivar en problemes d'ordre públic», ha advertit.