Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

El PDeCAT, sobre les eleccions: «D'acord amb l'ajornament, però no amb fer-les tan tard»

«No és bo que s'allargui l'agonia d'aquest desgovern», assegura el PDeCAT

Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.
Àngels Chacón és la candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

El Partit Demòcrata ha participat aquest divendres, 15 de gener, en la trobada de partits per acordar l'ajornament de les eleccions que inicialment estaven previstes per al 14 de febrer. La formació demòcrata feia setmanes que reivindicava poder ser present en aquesta reunió, a la qual tan sols es convidava fins ara els grups parlamentaris, una representació que ocupaven íntegrament diputats de JxCat, sense cedir cap plaça a un PDeCAT que quedava fora de la presa de decisions en matèria electoral.

«Estem d'acord amb l'ajornament però no amb la data»

Ara, ja amb veu a la taula de partits, el PDeCAT ha participat de la transcendental reunió d'aquest divendres on hi ha hagut un consens majoritari al voltant de la proposta formulada pel Govern: l'ajornament de les eleccions autonòmiques i la seva convocatòria per al 30 de maig. L'alcalde d'Igualada i número 3 del Partit Demòcrata a les eleccions, Marc Castells, ha estat el representant del partit a la cita i, a la sortida, ha parlat clar sobre la decisió presa.

«Estem d'acord amb l'ajornament però no amb la data», ha manifestat Castells, donant el vistiplau a suspendre el 14 de febrer per la situació epidemiològica, però apuntant que el 30 de maig és una data massa llunyana. «No hi ha cap criteri concret per fer-les tan tard», ha argumentat, afirmant que, segons ell, «s'haurien de fer el més aviat possible». «No és bo que s'allargui l'agonia d'aquest desgovern», ha disparat Castells a la sortida de la trobada.

«L'elecció de la data ha estat com jugar a la loteria»

D'altra banda, ha criticat que l'elecció de la data hagi sigut «com jugar a la loteria» i ha ironitzat que al final «sembla que la Grossa ha caigut el 30 de maig». Castells ha explicat que a la taula de partits ha proposat que les eleccions fossin entre el 26 d'abril i el 15 de maig i ha lamentat que s'ha descartat sense donar-los raons basades en criteris epidemiològics. Segons Castells, des del Govern no se'ls ha explicat els criteris epidemiològics que aconsellen celebrar-les el 30 de maig i no en aquesta forquilla de dates i ha defensat que hi hauria prou temps per poder oferir totes les garanties per votar amb seguretat.

«Els ciutadans han de votar de manera segura i amb temps suficient i no posant sobre la balança salut o democràcia, sinó salut i democràcia alhora», ha dit. Ha admès que el 30 de maig hi haurà més persones vacunades, però considerat que això no és «una raó de pes suficient» i ha insistit que cal celebrar els comicis «el més aviat possible». D'altra banda, Castells ha explicat que a la taula de partits també han proposat que, tenint en compte que amb l'ajornament hi haurà més temps, s'intenti fer campanyes de vacunació per immunitzar totes els persones que durant la jornada formin part del procés electoral.