Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

El PDeCAT contradiu l'última enquesta: «Estarem al Parlament i serem determinants»

Chacón qualifica de «vergonya» la inhabilitació del conseller Solé

Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.
Àngels Chacón té tots els números de ser la propera candidata del PDeCAT a la Generalitat. | ACN

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha posat en dubte aquest dijous el baròmetre del CIS que augura que la seva formació no obtindrà representació al Parlament a les eleccions del 14-F. Segons Chacón, la seva formació disposa d'altres sondejos que apunten que «estarem al Parlament i el PDeCAT serà determinant perquè un partit antisistema com la CUP no tingui la clau de la governabilitat». Chacón ho ha dit després d'una reunió a Madrid amb els quatre diputats que la seva formació té al Congrés:

Chacón també ha qualificat de «vergonya» la inhabilitació del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, per l'1-O, i ha demanat al govern espanyol que tingui «coratge» de resoldre políticament el conflicte.

Chacón treu ferro al CIS, que no li dona representació

Chacón ha relativitzat els resultats del baròmetre del CIS «de Tezanos». «Ens sorprèn que encara que el 30 de desembre es va conèixer que Illa seria candidat, el dia 2 quan s'inicien les enquestes ja s'estava preguntant per Illa, fet que ens fa sospitar que durant el Nadal el CIS va cuinar intensament», ha dit. Segons Chacón, la seva formació disposa d'enquestes internes «que ens donen un altre tipus de resultats»: «Estarem al Parlament, tindrem grup parlamentari i el PDeCAT serà determinant», ha dit.

El PDeCAT defensa el conseller Solé davant la seva condemna d'inhabilitació

Pel que fa a la inhabilitació del conseller Solé, Chacón ha afirmat que «és una vergonya que en ple segle XXI es consideri delicte posar urnes perquè la ciutadania pugui votar». «El PDeCAT exigeix que el govern espanyol i la resta de poders tinguin el coratge per resoldre políticament una qüestió política» i «aquesta és una assignatura pendent que no podem prolongar».

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha recordat que és la primera vegada que es condemna un alcalde per l'1 d'octubre. «És una barbaritat la repressió política de l'1-O, però encara més en relació als alcaldes que van col·laborar perquè la gent es pogués expressar lliurement».

El president del PDeCAT, David Bonvehí, també ha donat suport en nom del partit al conseller d'Exteriors, Bernat Solé, condemnat aquest dijous pel TSJC a un any d'inhabilitació i una multa de 16.800 euros pel seu paper en l'organització de l'1-O quan era alcalde d'Agramunt. Bonvehí ha fet arribar el seu suport a través d'un missatge a Twitter.