Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El PDECat mostra «cert malestar» i «sorpresa» per la doble candidatura de Junqueras

El dirigent del partit David Bonvehí ha parlat sobre la seva sorpresa en assabentar-se de la candidatura d’ERC

Junqueras es presentarà tan a les eleccions generals com a les europees com a cap de llista d'ERC | CatalunyaDiari.cat

 

La doble candidatura d’Oriol Junqueras com a cap de llista d’ERC a les eleccions generals i també a les europees ha agafat per sorpresa a més d’una formació. És el cas de PDECat, el seu president  David Bonvehí ha manifestat un cert malestar per aquesta doble candidatura però assegura que té «un màxim respecte per Junqueras» i que valora «les decisions d’altres partits», segons 'LaVanguardia'. Sí que ha volgut destacar la seva sorpresa perquè el mateix dia és presentes el líder d’ERC com a candidat per les eleccions europees i alhora les generals espanyoles.

La portaveu d’ERC, Marta Vilata, ha manifestat que aquesta decisió és una reivindicació i que «mentre hi hagi repressió, Junqueras serà el cap de llista de totes les eleccions que hi hagi a partir d’ara». Una decisió que ha estat polèmica i ha sopés altres grups independentistes, com el PDECat.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

El grup polític presidit actualment per David Bonvehí ha volgut remarcar que el PDECat té la intenció de ser decisiu al Congrés perquè «volem ser necessaris, sigui quina sigui la governabilitat a l’Estat» i volen «ser part activa a Espanya per reivindicar els drets de Catalunya». A més, ha senyalat que el PDECat està en converses amb el seu «espai ideològic» per formar una candidatura, en la que l’important «no són els noms, sinó les accions que es fan a Madrid».

El PDECat no està disposat a perdre la seva «identitat i personalitat»

Bonevehí ha «reivindicat» el seu partit i la seva «lleialtat» a Catalunya, però ha volgut deixar clar la «generositat» del seu partit per «sumar i construir projectes transversals», tot i que ha admès que no està disposat a perdre la seva «identitat i personalitat».

Preguntat sobre les eleccions, ha assegurat que «ens presentarem a totes les eleccions». «Tornarem a ser generosos, no ens fa por sumar per construir projectes transversals, però no estem disposats a perdre la nostra identitat i personalitat», ha reiterat. Pel que fa a les municipals Bonvehí ha insistit que la seva formació concorrerà amb «la fórmula d’èxit de JxCat».

David Bonvehí ha destacat que el PDECat es presentarà a totes les eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

El representant de PDECat ha afegit que «a vegades hi ha qui ens critica per ser massa prudents. No veig que tenir paciència sigui dolent, sinó una arma política molt potent. Estarem allà on faci falta, i si algú creu que això significa estar en un segon pla, s’equivoca».

  • També et pot interessar: Junqueras serà el cap de llista d'ERC al Congrés

Bonvehí es considera «fill polític» de Jordi Pujol

El dirigent de PDECat ha reconegut que Pedro Sánchez «no és igual» que Mariano Rajoy i ha confiat que si el líder socialista guanya les eleccions  «es trobarà més fort i confiat per afrontar d’una vegada per totes els problemes polítics catalans».

Bonvehí ha acabat la seva intervenció en l’esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Forum aquest mateix divendres confessant que «cada mes» visita l’expresident Jordi Pujol, a qui té «una gran estima» i de qui es considera el seu «fill polític», així com també de Carles Puigdemont i Artur Mas.