Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

«Estem segurs que entrarem»: Una enquesta dona accés al Parlament al PDeCAT

Els principals candidats de la formació es mostren optimistes sobre els resultats del proper diumenge

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón. | ACN

El Partit Demòcrata encara amb cert optimisme els darrers dies de la campanya electoral que desembocaran, el proper diumenge 14 de febrer, en les eleccions autonòmiques. L'objectiu del PDeCAT és accedir al Parlament de Catalunya i, si bé la majoria d'enquestes no els han donat accés al Parc de la Ciutadella, també és cert que una de les darreres els dona representació parlamentària amb fins a tres escons.

Optimisme al PDeCAT per l'enquesta de l''Ara' que els dona opcions de ser al Parlament

L'enquesta publicada el passat dissabte pel diari 'Ara' dona una forquilla de 0-3 diputats a la candidatura que lidera Àngels Chacón, de manera que les opcions d'entrar al Parlament hi són a escassos dies del pas per les urnes. Això, sumat a l'optimisme que la formació ja ha mostrat al llarg de la campanya sobre la representació parlamentària que obtindrà, dona possibilitats al PDeCAT d'accedir al Parlament i de tenir una importància clau en la conformació de la majoria independentista a la cambra.

Sobre la qüestió en parlava aquest cap de setmana el cap de llista del Partit Demòcrata per Tarragona, Marc Arza, que mostrava que la formació no tindrà problemes per ser al Parlament i posava com a exemple els 15.000 vots que, aproximadament, necessita per obtenir un escó per la seva circumscripció:

Chacón demana «defugir postures radicals» i promet tornar a posar Catalunya «al món» a l'acte central del PDeCAT

La candidata del PDeCAT a les eleccions al Parlament, Àngels Chacón, ha demanat aquest diumenge «defugir postures radicals i extremismes» i ha promès tornar a posar Catalunya «al món» a l'acte central del partit. En una intervenció al Museu de la Pell d'Igualada, a l'Anoia, la cap de llista ha assegurat que Catalunya «s'està desdibuixant» i ha reivindicat un país «ric» i generador d'oportunitats.

La número dos de la llista per Barcelona, Joana Ortega, ha agraït la «sinceritat» de la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, en assegurar que és «més d'esquerres» que el candidat socialista i ha afirmat que el partit no defensarà polítiques d'esquerres. «Nosaltres vam rebre l'herència del tripartit: un calaix ple de factures i la caixa buida», ha afirmat.

La cap de llista de la formació ha assegurat que Catalunya té «tots els ingredients» per sortir de la crisi i ha reclamat un bon govern, lideratge i «defugir postures radicals i extremistes». La candidata ha assegurat que JxCat forma part del «tripartit independentista d'esquerres» conjuntament amb ERC i la CUP i ha reclamat un partit que representi la «centralitat» política i social.