Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu

El PDeCAT es prepara per a les eleccions i convocarà primàries aquest dilluns

L'exconsellera Àngels Chacón es postula com a candidata del partit a la presidència de la Generalitat

El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu
El PDECat arrenca aquest dilluns el procés de primàries. | ACN

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) s'apunta també al compte enrere per a les eleccions a Catalunya. Després que la setmana passada fos inhabilitat Quim Torra i la presidència de la Generalitat quedés vacant, el panorama polític català va iniciar la seva particular precampanya fins als comicis que s'hauran de celebrar, seguint els 'tempos' estatutaris establerts, el diumenge, 14 de febrer de 2021.

El PDeCAT reuneix aquest dilluns el seu Consell Nacional

I des del PDeCAT, com és evident, també s'inicia el procés per preparar-se per a les eleccions. La formació reunirà aquest vespre el seu Consell Nacional, l'òrgan principal del partit entre congressos, que servirà per definir la convocatòria d'eleccions primàries al partit. D'aquesta manera, doncs, el Partit Demòcrata escollirà el seu cap de cartell per a les eleccions autonòmiques.

Fonts de la formació han apuntat a Catalunya Diari que des del PDeCAT han constatat que Junts per Catalunya ja fa la seva i que els de Carles Puigdemont «han decidit anar-se'n» i actuar ja deslligats del PDeCAT, com a partit independent. «Nosaltres no ens hem mogut i iniciem el procés natural davant d'unes eleccions, que és el de convocar primàries», apunten des del partit a aquest mitjà, descartant la idea que és el PDeCAT qui trenca, posant en marxa aquest procés intern.

L'acord amb Junts per Catalunya, que només admetia que s'integressin a les seves llistes noms del PDeCAT a títol individual, està descartat, de manera que la formació demòcrata arrencarà aquest dilluns el procediment per escollir candidat. Tret de girs de darrera hora, però, tot apunta a un nom: el de la consellera d'Empresa fins fa unes escasses setmanes, Àngels Chacón.

Àngels Chacón, la més que possible candidata del PDeCAT a la Generalitat

Malgrat que la decisió serà dels associats, sembla clar que la candidata del PDeCAT a la Generalitat serà Chacón, que es presentarà a les primàries avalada per la direcció i els grans noms del partit. De perfil moderat i vista amb molt bons ulls per l'empresariat després de la seva etapa com a consellera, Chacón és un dels grans actius del Partit Demòcrata, que lluitarà per mantenir la seva quota de representació al Parlament i esdevenir clau en la definició de majories de la propera legislatura. El nom de l'exconsellera, doncs, està cridat a saltar a la primera línia política en els propers dies.