Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, en un acte del PDeCAT el 9 de setembre de 2017.

El PDeCAT farà un ERO als seus treballadors

Els treballadors i la direcció del partit es reuniran dijous per iniciar les negociacions

Carles Puigdemont, en un acte del PDeCAT el 9 de setembre de 2017.
Tot i un distanciament cada vegada més evident, Carles Puigdemont, continua sent un dels actius més destacats del PDeCAT. | ACN

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) es preparar per aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) als treballadors, tal com ha avançat l''Ara'. La decisió no té res a veure amb la crisi sanitària del coronavirus, ja que ja fa mesos que s'ha estat preparant. De fet, el secretari d'organització del partit, Ferran Bel, va informar l'executiva el 17 de febrer que s'estava preparant l'ERO.

Els  treballadors de la formació i la direcció es reuniran aquest dijous per iniciar les negociacions. Els tràmits s'han endarrerit fins a finals de maig ja que el procediment es va aturar amb l'emergència sanitària. El propi Bel ha comunicat aquest dimarts al matí a la direcció la decisió d'aplicar l'expedient.

Puigdemont carrega contra De los Cobos

Justament aquest dimarts, 26 de maig, hi ha hagut una intervenció pública d'un dels caps visibles del PDECat, tot i un distanciament amb el partit que sembla que es podria materialitzar amb una ruptura en les properes setmanes. Es tracta de Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, que ha comentat diverses qüestions d'actualitat. Per a Puigdemont no és «cap sorpresa» el detonant de la destitució de Diego Pérez de los Cobos  com a màxim responsable de la Guàrdia Civil a Madrid. «Han tastat la seva pròpia medicina», ha dit sobre el govern espanyol, defensant que no l'haurien d'haver renovat en el càrrec i que hauria de rendir comptes amb la justícia per l'1-O.

Puigdemont  ha assegurat que per arribar a la independència cal trobar «la manera d'anar amb una estratègia compartida» entre partits per «accelerar els camins marcats per l'1-O». Si bé ha admès les «dificultats polítiques» del moviment independentista, ha afirmat que la voluntat de la gent continua intacta. En el context de la crisi del coronavirus i el procés d'integració europea,  Puigdemont  ha defensat que «allò que romandrà sempre seran les nacions». «L'obsolescència de l'estat-nació és una oportunitat per a les nacions de veritat», ha dit.