IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El PDECat podria presentar-se a les eleccions municipals amb la marca Junts per Catalunya

Així ho ha proposat la coordinadora general del partit, Marta Pascal, durant el seu Consell Nacional

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, amb la presidenta del partit, Neus Munté.
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, amb la presidenta del partit, Neus Munté. | CatalunyaDiari.cat

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha proposat aquest dissabte, 26 de maig, durant el Consell Nacional de la formació, de presentar-se a les eleccions municipals de l’any vinent sota la marca de Junts per Catalunya. De fet, no seria la primera vegada, ja que cal recordar que la formació ja ho va provar amb èxit a les eleccions catalanes del 21 de desembre.

Una proposta que s’acabarà de debatre a la convenció municipalista que el PDECat ha convocat pel 15 i el 16 de juny a Castelldefels, al Baix Llobregat. «Creiem que ens pot donar bons resultats, ens permet de ser políticament ambiciosos», ha dit Pascal, afegint que el PDECat vol obtenir més batllies a les municipals, on actualment en té unes 440.

El PDECat posa rumb a les eleccions del 2019 

Durant l'acte, Pascal ha fet èmfasi en la necessitat de repetir els resultats i en aconseguir que els regidors i alcaldes que ocupen les seves responsabilitats ho puguin seguir fent a partir de l'any vinent, segons afirmen diversos mitjans.

«No ens conformem amb menys de 440 alcaldes, i això requereix molta feina i estratègia», ha ressaltat Pascal, al mateix temps que reclamava posar tota la maquinària al servei dels comicis locals.

D'altra banda, i pel que fa a l'assemblea que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de juliol, el sector més crític del partit —encapçalat per Joan Ramon Casals, del corrent Moment Zero—, ha demanat que s'avaluï la feina dels membres de la direcció actual i que, si cal, se sotmetin els càrrecs a votació.

Pascal fa una crida a «sumar» i no a restar

No obstant això, l'objectiu de la cúpula del partit és ampliar els membres que formen part de l'executiva —ara són 12— i oferir una assemblea «a fons» en la qual es pugui «parlar de tot», també de les qüestions organitzatives que fa dos anys, amb la fundació del partit, no es van acabar de plasmar correctament.

Així doncs, Pascal ha fet una crida a «sumar» i no anar al congrés amb la divisió existent el 2016, en plena batalla entre famílies. Tanmateix, ha reiterat que la direcció per reestructurar-se i ampliar-se permeten que els afiliats es pronunciïn, també per elegir el president del partit.


Comentaris

envia el comentari