Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT presentarà una esmena a la Llei Celaá per blindar l'escola concertada a Catalunya

Ho ha explicat aquest dimarts el diputat al Congrés Sergi Miquel

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

El Partit Demòcrata vol blindar el futur de l'escola concertada a Catalunya. La formació que presideix David Bonvehí però que Àngels Chacón representarà com a candidata a la Generalitat presentarà una esmena transaccional al Congrés dels Diputats a la nova Llei Celaá, que vol reformar la llei educativa vigent, la LOMCE. Així ho ha anunciat aquest dimarts el diputat del PDeCAT per Girona al Congrés, Sergi Miquel, que ha assegurat que el partit «vol blindar la possibilitat que els pares escullin el model educatiu més adequat per als seus fills».

És en aquest sentit, doncs, que presentaran aquesta esmena que podria decidir el sentit del vot de la formació demòcrata. Segons l'ordre del dia del Congrés dels Diputats, la reforma de la llei educativa es votarà a la Cambra Baixa aquest dijous, dia 19 de novembre. En funció del text final de la llei, el PDeCAT prendrà la decisió del sentit del vot dels seus quatre representants al Congrés. Ara bé, des de la formació ja han advertit que «no blinda com ens agradaria el model educatiu català» i pretenen que el text es matisi per assegurar que el redactat no coarti l'aplicació de la llei catalana.

El PDeCAT ja prepara el programa electoral per als comicis autonòmics

En un altre ordre de coses, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha confiat el passat cap de setmana a tenir enllestit el programa electoral amb què es presentaran als comicis del 14 de febrer «abans d'acabar l'any». Bonvehí va oferir una roda de premsa aquest dissabte en la qual va explicar que es va decidir començar a redactar-lo aprofitant que «els àmbits del partit estan completament reconstruïts», segons va dir . «Volem un programa electoral pensat per a tot el país», va afegir.

Preguntat pel cessament a Barcelona dels consellers municipals del PDeCAT, va recordar que JxCat es va presentar com a coalició a les eleccions locals del 2019 i que ells hi han «cregut sempre». No obstant això, va anunciar que proposarà que el partit comenci a treballar en la candidatura per a les municipals del 2023 perquè «és temps de mirar al futur, no de mirar al passat».