Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón i Miquel Iceta, candidats del PDeCAT i del PSC, respectivament.

El PDeCAT i el PSC critiquen durament el caos de la Generalitat amb els ajuts als autònoms

Els partits que havien governat la Generalitat carreguen contra la gestió de JxCat i ERC

Àngels Chacón i Miquel Iceta, candidats del PDeCAT i del PSC, respectivament.
Àngels Chacón i Miquel Iceta, candidats del PDeCAT i del PSC, respectivament. | ACN

Les crítiques a la mala gestió per part de JxCat i ERC al Govern de la Generalitat han esclatat aquest dimarts, 10 de novembre, després del caos absolut amb els ajuts extraordinaris de 2.000 euros als autònoms. Els atacs no han vingut exclusivament de la ciutadania a través de les xarxes socials, sinó que s'hi han sumat altres formacions polítiques des de fora del Govern. D'entre aquestes, destaquen especialment les formulades des del PDeCAT i el PSC, les altres formacions que, en èpoques anteriors, han estat a l'executiu català.

El PDeCAT ataca el Govern titllant-lo de «lent i ineficaç»

La candidata postconvergent a les eleccions del proper 14 de febrer, Àngels Chacón, ha criticat a les xarxes socials els ajuts, que ha qualificat d'«absolutament insuficients», assenyalant que «s'han esgotat en poc més de 24 hores». «Calen més ajudes directes per salvar el teixit productiu de Catalunya», ha dit Chacón, que fins a l'expulsió del PDeCAT del Govern, el setembre passat, era la consellera d'Empresa.

Més contundent ha estat el diputat del Partit Demòcrata al Congrés, Genís Boadella, que ha qualificat els ajuts i el seu sistema d'atorgament de «vergonya». «L'error és el que s'ha aprovat i com s'ha plantejat la tramitació i els beneficiaris», ha dit Boadella, que ha atacat el Govern dient que és «lent i ineficaç ajudant els autònoms».

El PSC diu que les ajudes són «una presa de pèl»

El PSC ha demanat al Govern instruments telemàtics «més afinats» per fer front a la pandèmia davant les «insuficiències» d'aquests dies, segons ha dit el seu primer secretari, Miquel Iceta, en una visita aquest dimarts a Santa Coloma de Gramenet. També ha estat molt contundent el diputat socialista per Lleida al Parlament, Òscar Ordeig, que ha qualificat la situació de «presa de pèl a la dramàtica situació de la majoria d'empreses» i ha recordat que els ajuts «arriben tard i malament i són insuficients perquè només arribaran a l'1,8% dels autònoms».

«El conseller dels satèl·lits no és capaç de mantenir ni la web operativa», ha etzibat Ordeig, en refèrència al conseller Puigneró i el seu projecte de creació de l'Agència Espacial de Catalunya, al qual també ha apuntat el diputat socialista Pol Gibert, que ha ironitzat: «No ens va una web però posarem en marxa la nova Agència Espacial Catalana...».