Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

Temps de canvis: El PDeCAT prepara la renovació del partit després del 14-F

El seu president, David Bonvehí, estudia renunciar a la reelecció

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón. | ACN

El Consell Nacional del PDeCAT ha ratificat aquest dissabte, 6 de març, per àmplia majoria la proposta de celebrar un congrés del partit abans de l'1 de juny amb l'objectiu de «modificar els estatuts i elegir els òrgans col·legiats i els càrrecs del partit». Així ho ha explicat el portaveu del partit, Marc Solsona, en una roda de premsa posterior, on ha assegurat que en les properes setmanes s'obre un període de reflexió per veure si cal «articular noves mirades i lideratges de cara el futur». De fet, el mateix president del partit, David Bonvehí, estaria estudiant la possibilitat de renunciar a la reelecció. D'altra banda, Solsona ha deixat clar que el partit ha passat de «la decepció i l'autocrítica del 14-F a l'autoafirmació».

«Engegar un procés intern per avaluar com reimpulsem el partit de cara al futur»

Amb un 96,4% de vots favorables, el Consell Nacional del PDeCAT ha ratificat la decisió de celebrar un congrés nacional extraordinari abans del mes de juny. En aquest sentit, Solsona ha avançat que a partir d'aquest mateix dilluns començaran a treballar per buscar una data i «engegar un procés intern per avaluar com reimpulsem el partit de cara al futur». El portaveu s'ha referit a les paraules que ha pronunciat la líder del PDeCAT, Àngels Chacón, durant el Consell Nacional en què, segons ell, ha afirmat que «avui res acaba, al contrari, tot comença».

Solsona ha explicat en el marc del Consell Nacional han fet autocrítica sobre els resultats del 14-F: «Els resultats no han estat positius i ho reconeixem i per això hem fet una proposta per renovar també si cal els diferents càrrecs». Tot i això, el portaveu del partit ha dit que, malgrat no puguin fer política a nivell del Parlament, tenen «molts fronts oberts» com són «el món local, el Congrés o les Diputacions». «El partit esta més viu que mai i molt sòlid a nivell organitzatiu i territorial», ha reblat.

«Obrim un període de reflexió interna»

Sobre la renovació dels càrrecs, Solsona ha dit que ara és el moment d'avaluar «si les persones i les mirades del PDeCAT del futur han de ser les mateixes o unes altres». «Obrim un període de reflexió interna perquè cadascú en les properes setmanes decideixi quin és el paper que greu que ha de jugar i si ha de fer un pas al costat o endavant», ha apuntat.

Preguntat sobre una possible reconciliació amb JxCat, Solsona ha dit que «potser un dels problemes que ha tingut molt temps el PDeCAT és que hem parlat poc del PDeCAT». Segons ell, en aquest Consell Nacional «s'ha passat de la decepció a l'autoafirmació» i creu que «és el moment de deixar de mirar de costat i de reüll i pensar en com des del PDeCAT podem ser una eina útil pel país».