Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT diu la seva sobre el possible ajornament del 14 de febrer

El partit refusa cap polèmica sobre el vídeo de campanya que al·ludeix a Carme Chacón

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

El PDeCAT donarà suport a una proposta que faci el Govern a la taula de partits d'aquest divendres sobre la viabilitat de celebrar les eleccions el 14-F, en cas que sigui unitària, almenys, entre JxCat i ERC. Així ho ha explicat el número 3 de la llista del PDeCAT per Barcelona, Marc Castells, en una roda de premsa telemàtica aquest dijous al migdia. Per altra banda, Castells ha assegurat que no veu «cap falta de respecte» sobre el vídeo de campanya del partit que juga amb la confusió entre la seva candidata, Àngels Chacón, i l'exministra socialista Carme Chacón, morta l'abril de 2017.

L'executiu en funcions reuneix demà les formacions polítiques per debatre si es mantenen o es posposen les eleccions. El Govern buscarà consens polític, però si no n'hi ha farà una proposta que apunta a endarrerir els comicis fins a maig o juny. De la reunió n'hauria de sortir una nova data, si l'escenari escollit és aquest darrer.

D'aquesta manera, doncs, els socis de Govern podran comptar aquest divendres amb un tercer suport que reforci la seva posició, que amb tota probabilitat serà la d'ajornar els comicis fins a la primavera. El PDeCAT se sumarà al parer que defensi l'executiu, però també és probable que ho facin altres forces com C's, els Comuns, el PP i la CUP. Tan sols el PSC es manté enrocat en la postura de mantenir la data dels comicis d'aquí a exactament un mes.

Resposta a la polèmica pel vídeo electoral: Castells no hi veu falta de respecte

Sobre la precampanya, el PDeCAT ha publicat a les xarxes un vídeo on una àvia i el seu nét parlen de l'exconsellera i candidata del partit, Àngels Chacón. La formació ha volgut jugar amb el cognom de Chacón i la confusió que podria crear en l'electorat per recordar, justament, a l'exministra Carme Chacón.



«Aquesta no és la Chacón aquella, la socialista, que va ser ministra?», pregunta l'àvia al seu nét després de veure la candidata del PDeCAT a un cartell preelectoral. «No, aquesta és independentista, és diu Àngels, i va treballar amb Torra de consellera d'Empresa», respon el noi.

I és que, a més de jugar amb el nom de l'exministra traspassada, el vídeo també aprofita per insistir que Àngels Chacón va ser destituïda per l'aleshores president, Quim Torra, per ser del PDeCAT. «Aquesta no la van fer fora després?», diu l'àvia rebent resposta afirmativa del nét. «La teva mare deia ahir que era bona, se la veu bona persona», continua la dona, que parla una mica en castellà i una mica en català. «Sí, sí, però ja saps com és la política, iaia. No tot és fer-ho bé», conclou el noi per posar fi al vídeo.