Pedro Sánchez veu «raonable» l’acostament dels presos a Catalunya

El president espanyol també ha anunciat que té la intenció de reunir-se amb Quim Torra a principis de juliol

Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez
Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez | cedida

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit en una entrevista concedida a RTVE aquest dilluns que veu «raonable» l'acostament dels presos independentistes a Catalunya un cop s'acabi el període d'instrucció i «quan el jutge ho consideri». En aquest sentit, el president espanyol creu que Institucions Penitenciàries hauria de traslladar els presos per estar «a prop de les seves famílies i dels lletrats perquè el dret de defensa es pugui materialitzar».

Preguntat si és un cas similar al dels presos d'ETA, el president espanyol ho ha negat amb rotunditat. «No té res a veure una cosa amb l'altra», ha sentenciat Sánchez, explicant que en el cas dels presos del grup terrorista «tenen una condemna ferma» i no estan en presó preventiva. «Després de l'anunci de dissolució, s'ha d'abordar amb una política penitenciària diferent», ha afegit.

Reunió amb Torra a principis de juliol

Pedro Sánchez també ha anunciat que «si finalment coincideix amb la seva agenda» té previst reunir-se amb Quim Torra «a principis de juliol». L'objectiu d'aquesta reunió serà recuperar les relacions entre els dos governs i «activar mecanismes que estan aturats des del 2011 com la Comissió Bilateral entre els governs d'Espanya i de Catalunya».

Abans d'aquesta reunió, però, els dos presidents ja s'hauran vist per primera vegada. Sánchez ha confirmat que aquest divendres assistirà juntament amb el rei Felip VI a la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, un acte on també s'espera la presència del president de la Generalitat de Catalunya. «Crec que és important reivindicar els Jocs del Mediterrani i espero que puguem obrir entre tots una nova etapa a Catalunya», ha dit.

Vol esgotar la legislatura

El president espanyol també ha confessat que la seva intenció és esgotar la legislatura fins al final i convocar eleccions l'any 2020. Segons el seu punt de vista, després de la moció cal un «procés de normalització» que implica «governar amb el procés» i al costat de les comunitats autònomes i dels ajuntaments per tirar endavant lleis vetades pel govern de Rajoy.


Comentaris

envia el comentari