Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Pedro Sánchez amb la mà aixecada i el lema 'España Puede' darrere

Sánchez agraeix l'«esforç» dels participants a les meses i els servidors públics

El president espanyol ha reconegut que s'ha tractat d'una «jornada complicada, marcada per la pandèmia»

El president Pedro Sánchez amb la mà aixecada i el lema 'España Puede' darrere
Pedro Sánchez ha agraït l'«esforç» de totes les persones presents a les meses electorals del 14-F | cedida

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha volgut mostrar el seu agraïment «a totes les persones» que han format part de les meses electorals i als servidors públics «pel seu esforç per a garantir» les eleccions catalanes d'aquest diumenge, «en una jornada complicada, marcada per la pandèmia».
 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Pedro Sánchez reconeix que ha estat «una jornada complicada»

Així ho ha assegurat el cap de l'Executiu en un missatge en Twitter, amb el qual ha traslladat també el seu agraïment als interventors i apoderats del PSOE --encara que sense citar-lo-- «pel seu compromís».



«El meu agraïment a totes les persones presents avui en les meses electorals i als servidors públics pel seu esforç per a garantir les eleccions en una jornada complicada, marcada per la pandèmia. Gràcies també als nostres interventors i apoderats pel seu compromís», ha afirmat.

Sánchez, seguint la jornada a la Moncloa

El president del govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha decidit seguir el recompte dels vots de les eleccions catalanes d'aquest diumenge en Moncloa, en lloc de desplaçar-se a la seu dels socialistes del carrer Ferraz, segons han informat a fonts de la formació. A la seu del PSOE sí que hi ha part de la cúpula del partit, encapçalats per la sotssecretària general i portaveu en el Congrés, Adriana Lastra; el secretari d'Organització i ministre de Transports, José Luis Ábalos; i el secretari de Coordinació Territorial i relacions amb el Govern, Santos Cerdán. També els acompanya el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños, de la màxima confiança de Sánchez en Moncloa.

El president del Govern tampoc es va desplaçar a la seu dels socialistes per a seguir els resultats electorals dels comicis autonòmics vacos i gallecs que es van celebrar el 12 de juliol de l'any passat. Sí que va ser a Ferraz en les anteriors eleccions catalanes, que van tenir lloc al desembre de 2017, abans d'ocupés la Presidència del Govern després de tirar endavant la moció de censura contra Mariano Rajoy al juny de 2018.

El PSOE aspirava en aquestes eleccions a bolcar el tauler polític a Catalunya amb la candidatura del PSC liderada per l'exministre de Sanitat, Salvador Illa, i trencar la majoria independentista. Les primeres dades de l'escrutini situen al PSC com el més votat, tot i que els sondejos coneguts al tancament de les urnes pronostiquen que podria no haver aconseguit suficient força per a frenar a l'independentisme.