Pedro Sánchez anuncia: «Donarem suport a la resposta de l'Estat davant la fallida de la convivència dels espanyols»

El líder del PSOE també ha demanat a Puigdemont que abandoni la declaració unilateral d’independència i «torni a la senda de la constitucionalitat».

Pedro Sánchez durant la compareixença d'aquest matí.
Pedro Sánchez durant la compareixença d'aquest matí. | cedida

Soraya Sáez de Santamaria ha anunciat aquest matí en una entrevista per la COPE que: «si es declara unilateralment la independència, es prendran mesures per restaurar la llei i la democràcia». La vicepresidenta del govern ha assegurat que l’Estat està preparat per fer front a qualsevol decisió que anunciï demà Puigdemont. A més, ha apel·lat a «la gent assenyada de la Generalitat, a la gent que en algun partit d'aquesta comunitat li queda una resta de democràcia i respecte a la llibertat, perquè no es tirin al precipici».

Sobre la possibilitat d’aplicar l’article 155 , Santamaria només ha assenyalat que el govern farà el que sigui necessari: «Tot el que fem ha de ser eficaç i efectiu i provocar el menor dany possible. Si a l'altre costat tenim un fanàtic, a nosaltres ens correspon aportar dosis dobles de seny i sensatesa i un criteri ferm i meditat».

Per la seva part, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat en la seva compareixença a Catalunya que: «Donarem suport a la resposta de l'Estat davant la fallida de la convivència dels espanyols. Cal resoldre amb la política i la paraula aquesta situació des de les institucions de l'Estat». A més, Sánchez també ha demanat a Puigdemont que abandoni la declaració unilateral d’independència i «torni a la senda de la constitucionalitat». «Aplicar l'article 155 serà una resposta constitucional si demà es dóna llum verda a la DUI. Hi ha temps per canalitzar aquesta situació» ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari