Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.

Pedro Sánchez anuncia que a partir del 2 de maig es podrà sortir a fer esport i passejar

El president del govern espanyol ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts aprovarà el pla de desescalada

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.
Pedro Sánchez ha anunciat que si la pandèmia evoluciona favorablement es podrà sortir a fer esport i passejar a partir del 2 de maig. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte al vespre a partir del 2 de maig es podrà sortir al carrer per fer esport de manera individual i passejar amb les persones amb què es conviu. Sánchez, però, ha deixat clar que això només serà possible si l'evolució de la pandèmia provocada per la crisi del coronavirus segueix sent positiva,

Aquesta mesura arriba a poques hores d'arribar al diumenge, dia en què els nens i nenes menors de 14 anys podran començar a sortir al carrer, durant una hora, en un radi d'un quilòmetre de casa seva i acompanyats d'un adult. En aquest sentit, Pedro Sánchez ha demanat a les famílies no abaixar la guàrdia i seguir al peu de la lletra les mesures de seguretat i protecció.

Dimarts s'aprovarà el pla de desescalada del govern espanyol

Durant la seva compareixença aquest dissabte al vespre, Pedro Sánchez també ha anunciat que el Consell de Ministres del pròxim dimarts aprovarà el pla de desescalada, que tindrà com a base l'informe dels experts que assessoren el govern espanyol. En aquest sentit, Sánchez ha dit que la sortida del confinament «serà asimètrica, però coordinada».

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

El president espanyol ha confirmat que el desconfinament serà gradual i diferenciat per territoris, tot i que ha deixat clar que serà pilotat pel govern espanyol. Sánchez ha dit que «escoltarem els plans de desescalada dels presidents autonòmics, però serà el govern d'Espanya el que pilotarà aquest procés».

Crítiques de Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi dit aquest dissabte a la nit que el pla de desconfinament sobre el coronavirus, encara que asimètric, es dirigirà des de la Moncloa. A través d'una piulada des del seu Twitter, Torra ha assegura que «t'escolten però ja ho han decidit tot; et coordinen, però tot ho dicta el 'Mando Único'. Deu ser la manera d'entendre el 'diálogo'».

Aquest mateix dissabte, Torra ha anunciat l'aprovació d'un pla del Govern per desconfinar Catalunya i l'enviament del document a Sánchez, de cara a la seva reunió d'aquest diumenge amb els líders autonòmics.