Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sánchez avisa Torra que actuarà amb contundència si es vulnera la llei

El president socialista ha carregat un cop més contra la «deixadesa de funcions» dels Mossos davant els CDRs, i ha avisat que no dubtarà a enviar agents a Catalunya per «garantir la seguretat»

Sánchez ha avisat Torra que respondrà de forma «contundent» a qualsevol violació de la llei
Sánchez ha avisat Torra que respondrà de forma «contundent» a qualsevol violació de la llei | CatalunyaDiari.cat

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparat aquest dimecres l’independentisme amb el Brexit, assegurant que tots dos són moviments contraris al projecte europeu, i ha advertit que donarà una resposta «ferma però serena», i «proporcional però contundent» a qualsevol «nova vulneració de l’ordre constitucional i estatutari» per part de la Generalitat o el Parlament.

Sánchez carrega contra la «deixadesa de funcions» dels Mossos

Durant la seva compareixença al Congrés per exposar la seva estratègia a Catalunya, ha criticat durament la «deixadesa de funcions» per part dels Mossos  davant els CDRs i ha advertit que, si persisteix, l’Estat enviarà «un nombre suficient» d'agents per «garantir la seguretat».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

També ha criticat les manifestacions del president del Govern sobre la via eslovena per assolir la independència, unes afirmacions que denoten «desconeixement de la història i una manipulació inacceptable»  fruit de la «desesperació de qui no té cap altre argument que la mentida».

Més notícies relacionades: «El Consell de Ministres se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona»

Confirma que el Consell de Ministres se celebrarà a Barcelona el 21-D

El president del govern espanyoltambé ha criticat durament la «retòrica inflamatòria inacceptable»  de la Generalitat, a qui ha acusat de llançar «missatges grossos» combinats «amb una deixadesa de funcions inadmissible».  En aquest sentit ha advertit que el seu govern «no acceptarà» que els Mossos no compleixin les seves funcions. 

Quim Torra va reivindicar ara fa uns dies la via eslovena per assolir la independència
Quim Torra va reivindicar ara fa uns dies la via eslovena per assolir la independència | cedida

 

També ha assegurat que, malgrat les «amenaces» de part de l’independentisme, el seu govern celebrarà el Consell de Ministres a Barcelona el dia 21 de desembre i complirà  d’aquesta manera a la seva «paraula» per fer arribar el «projecte de prosperitat compartida» a tots els territoris de l’Estat, amb la pujada del salari mínim a 900 euros.

[predef]sorteig-cat-147[/predef]

L'independentisme camina per «vies paral·leles» al Brexit

Pedro Sánchez també ha desplegat la  comparació de l'independentisme amb el Brexit:  «Tots dos caminen per vies paral·leles i retòriques similars, un relat amb greuges inventats i magnificats per la manipulació  que vol forçar la població entre ser europeu o no, o ser espanyol o català», ha manifestat.  Segons el president espanyol, els dos moviments es fonamenten en «mentides» per inventar «un maltractament per polaritzar i enfrontar  la societat».

El president Pedro Sánchez durant el seu discurs al Congrés dels Diputats
El president Pedro Sánchez durant el seu discurs al Congrés dels Diputats | cedida

 

En tot cas  ha advertit que el seu executiu defensa l’Espanya plural i rebutja les pulsions «recentralitzadores».  També ha dit que està convençut que la majoria de catalans «rebutja l'unilateralisme i anhela la convivència i vol diàleg». Per això, ha defensat que el seu executiu se  situa en «l'espai de la moderació i de l'Espanya sensata  que vol recuperar el sentit comú».