Sánchez compara Catalunya amb Nova York per explicar l'actual situació

«Imagini que Nova York fa un referèndum d'independència dels Estats Units i que el governador marxa cap al Quebec», ha dit el president
El president Pedro Sánchez a ls Estats Units
El president Pedro Sánchez a ls Estats Units | EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acudit als Estats Units per participar en l'Assemblea General de les Nacions Unides. Hores abans d'aquesta cita, però, el líder del PSOE ha estat també a un fòrum de política exterior nord-americana en el qual ha parlat de l'actual situació de Catalunya.

 

Ha estat durant aquesta reunió, el Consell de Relacions Exterior, quan el president espanyol ha fet una comparació inventada entre Espanya i els Estats Units per fer entendre l'actual situació a catalana.

 

«Imagini que l'Assemblea de l'estat de Nova York decideix no obeir la sentència del Tribunal Suprem dels Estats Units, que fan un referèndum d'independència dels Estats Units i que el governador de Nova York marxa cap al Quebec. Això és, si fa no fa, el que passa a Espanya», ha explicat Sánchez. Unes paraules que han fet riure més d'un assistent.

 

El president espanyol creu que «la crisi a Catalunya durarà anys»

No han estat aquestes les úniques paraules de Pedro Sánchez en el col·loqui, el dirigent espanyol ha parlat també del conflicte entre l'Estat i Catalunya, deixant clar que no es tracta d'un problema que es pugui solucionar en un període de temps curt. «La crisi a Catalunya no es resoldrà en dos o tres mesos o en un any o dos anys. Malauradament, haurem de tractar amb aquest problema durant anys», ha dit.

 

A més, Sánchez ha afirmat que és molt important complir amb el compromís de finançament amb la Generalitat. També ha mencionat un dels temes recurrents quan es parla del conflicte català, la necessitat d'establir un diàleg entre les dues parts i deixar de banda aspectes secundaris.

 

Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió al palau de la Moncloa
Quim Torra i Pedro Sánchez durant una reunió al palau de la Moncloa | Cedida

 

«No veig que els partits de dretes en l'àmbit nacional entenguin que han de parar de fer servir Catalunya com a tema per fer oposició al govern central. I el moviment independentista ha d'entendre que la prioritat, no només per a nosaltres sinó també per a ells, és recuperar la convivència», ha afirmat el líder del govern espanyol.

 

Ell mateix ja va afirmar fa uns dies que la prioritat a Catalunya no ha de ser la independència, sinó la «convivència», una cosa que, des del seu punt de vista està «en perill». D'aquesta forma, Sánchez segueix mantenint el seu discurs en el mateix sentit: la solució té la base en el «diàleg entre catalans».Comentaris

envia el comentari