Sánchez advoca pel diàleg a Catalunya per restaurar la convivència i obvia la qüestió dels indults

El president del govern en funcions ha demanat que es compleixi íntegrament la sentència

Pedro Sánchez entrant al Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez ha comparegut aquest matí a Moncloa per declarar sobre la sentència del Suprem  | ACN

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha declarat aquest matí des de la Moncloa després de la sentència del Suprem dels presos catalans independentistes. «Tots els ciutadans som iguals davant la llei. Ningú és jutjat pels seus ideals», ha assenyalat el líder de socialista. En la mateixa línia, Sánchez considera que el tribunal ha donat avui un «exemple d'autonomia i transparència de garantia del poder judicial». 

Sánchez aposta pel diàleg «intracatalà»

El president ha defensat la sentència dient que ha estat «un procés judicial exemplar» i ha destacat de manera reiterada que cal acatar les condemnes. En les seves declaracions, el discurs ha estat concís: s'ha d'apostar pel diàleg a Catalunya per restaurar-hi la convivència, altament frustrada per culpa del procés independentista. El líder del PSOE ha fet cas omís en referència a la possibilitat dels indults; no obstant això, el fet de demanar es compleixi íntegrament la sentència, deixa fora de joc l'hipòtesi d'amnistia.

Sánchez, que sosté que «s'han ignorat els drets de la majoria no independentista», ha avançat que avui s'albira un nou horitzó, «un nou escenari polític».

També et pot interessar...


Comentaris
Albert Graells
No amb faxis riure titella, tot és per les eleccions després mitjà volta i a seguir xupanos la sang, Visca la República
Soledad trapero jimenez
No es cierto, no todos somos iguales ante la ley, el Señor Indugarein con privilegios y los republicanos una sentencia injusta y desde el principio ha sido político este juicio, nada antenido que ver los jueves, Viva la republica
Maribel
Els hauríen d' indultar tant sols pel fet de que Franco i els franquistes ens ho varen arramblar tot als catalans.

envia el comentari