Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere

Pedro Sánchez demana comparèixer al Congrés per fer balanç de l'estat d'alarma

Previsiblement, la petició es materialitzarà el pròxim 16 de desembre

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere
Pedro Sánchez ha demanat comparèixer al Congrés per a fer balanç de l'estat d'alarma | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sol·licitat comparèixer al Congrés dels Diputats per fer balanç de l'Estat d'Alarma, segons han confirmat fonts parlamentàries. Sánchez explicarà l'acció del seu govern durant aquests mesos.

A més, el cap de l'executiu espanyol també informarà sobre el Consell Europeu Extraordinari celebrat l'1 i el 2 d'octubre i dels ordinaris del 15 i 16 d'octubre i 10 i 11 de desembre. Previsiblement, la compareixença tindrà lloc el dia 16 de desembre.

 

Simón avisa que gairebé tot el país es troba en situació de risc de contagi

El ministeri de Sanitat ha notificat aquest dijous 10.127 nous casos de coronavirus a Espanya, dels quals 4.765 han estat diagnosticats en les darreres 24 hores, en comparació als 5.600 registrats el dimecres. Actualment, la xifra global de persones infectades al país és d'1.675.902. D'altra banda, s'han registrat 254 defuncions, 1.015 en l'última setmana. Això fa que la xifra global de morts per coronavirus a Espanya s'elevi a les 46.038 persones.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que gairebé tota Espanya segueix en situació de risc de contagi de coronavirus, malgrat que la incidència de casos a 14 dies per 100.000 habitants se situa en 240,8. Simón ha comentat que en l'actualitat un de cada quatre pacients que ingressa a l'UCI és per coronavirus, i un de cada 10 als hospitals, per una «sola malaltia»

Simón també ha insistit que «no ens podem relaxar amb les mesures» perquè «la situació segueix sent molt complicada i tenim una incidència molt alta». «Estem en un alt risc que qualsevol error faci que tornin a repuntar els contagis», ha assenyalat. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries també ha reconegut que l'ampliació de les reunions a 10 persones, davant les 6, és una «concessió» per les Festes de Nadal.

«Haver ampliat a 10, sempre que es mantinguin les mesures de precaució el més estrictament possible, és una concessió a les festes nadalenques», ha explicat Simón, per comentar que les reunions de sis o set persones són les més adients, a nivell general, perquè permet una barreja de «dos grups» de famílies.

Respecte al debat que sorgit al voltant del terme «cercles pròxims», Simón ha comentat que «no és casual» perquè una persona que celebra Nadal amb el seu veí hauria de poder fer-ho aquest any encara que no siguin familiars.