ÚLTIMA HORA

❌ Darias adverteix que les manifestacions del 8-M «no tenen lloc» a causa de la pandèmia

Pedro Sánchez assegura que la convivència a Catalunya està «en perill»

El cap de l'executiu espanyol ha tornat a instar al «diàleg» després que Tardà li preguntés pels passos que seguiria el seu govern a Catalunya

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez se suma al discurs pessimista sobre Catalunya. Després que la plana major de Ciutadans i PP hagin remarcat —sobretot a partir de l’auge de la problemàtica dels llaços grocs— que la convivència està en risc a Catalunya, el president espanyol s’ha afegit a aquesta tònica insistint des del Congrés que la prioritat no ha de ser la independència, sinó la «convivència».

Al fil de la qüestió, el cap de l’executiu espanyol ha assegurat que aquesta està en «en perill» i que, per a solucionar-ho, només hi ha una via possible: el «diàleg entre catalans». Sánchez ha respost així aquest migdia a Joan Tardà, representant d’Esquerra Republicana a l’hemicicle, que li havia preguntat: «Quina fórmula té prevista perquè els catalans independentistes i no independentistes puguin decidir lliurement el seu futur en igualtat de condicions?».

 

Joan Tardà acusa Sánchez d’excloure l’independentisme

Tot rau en la proposta de Pedro Sánchez sobre un referèndum d’autogovern a Catalunya, i no d’autodeterminació. Al fil d’aquest, que va generar força controvèrsia en el seu moment, el mateix Tardà ha explicat que aquesta proposta per una posterior reforma de l’Estatut que proposa el president espanyol «exclou la meitat dels catalans, els independentistes, i així no es pot construir res».

Així mateix, Tardà ha explicat que la solució a Catalunya passa per no excloure a cap col·lectiu i, per tant, «cal un referèndum en el qual se sentin cridats tots els catalans».

Pedro Sánchez, en una recepció oficial a La Moncloa
Pedro Sánchez, en una recepció oficial a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

Sánchez ja va alertar sobre la convivència a Catalunya

De fet, el president espanyol ja va assegurar, amb les mateixes paraules, que la convivència estava en perill a Catalunya. «Els governants, el que hem de fer, encara que no compartim les sentències, és acatar-les, perquè això és el que defineix la convivència», va comentar el passat 5 de setembre mentre al·legava: «Avui a Catalunya no està en joc la independència sinó la convivència, i això requereix un exercici de més responsabilitat i menys gesticulació».


Comentaris

envia el comentari