Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020

Pedro Sánchez vol desplegar 1.000 policies a Barcelona pel 21-D

El govern espanyol no confia en la capacitat dels Mossos per assegurar la seguretat | Els CDRs ja s'organitzen per «desbordar» el Consell de Ministres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020
Els CDRs ja s'organitzen per «tombar» el Consell de Ministres del 21-D | ACN

 

Fa dies que està en boca de tothom el nou desplegament de policies que prepara el govern espanyol a Catalunya, per assegurar la «seguretat» del Consell de Ministres previst per al pròxim 21 de desembre a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. La possibilitat que els darrers incidents protagonitzats pels Comitès de Defensa de la República (CDRs) es repeteixin quan el president Pedro Sánchez i el seu executiu trepitgin la ciutat comtal preocupa els socialistes, que estan ultimant un impressionant dispositiu policial per evitar incidents. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Interior prepara el desplegament de 1.000 policies a Barcelona

Segons indica 'El Confidencial', l'objectiu del govern és que la reunió de ministres no acabi de la mateixa manera que el referèndum de l'1-O. En aquest sentit, i sempre amb la hipòtesi que  els Mossosno intervindran per dissoldre els manifestants, Sánchez estudia la possibilitat d'enviar al voltant de 1.000 efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Barcelona, una xifra únicament superada per l'operació 'Copèrnic' de la consulta del mes d'octubre, que va comptar amb 6.000 policies.

Els agents que arribarien a la capital catalana serien  grups de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), primerament amb base a Galícia, València, Navarra i Sevilla, tot i que no es descarta que en les pròximes hores o dies també s'activin agents d'altres demarcacions. Alhora, també s'estarien reforçant els serveis d'informació, per avançar-se als moviments dels sectors més radicals de l'independentisme. 

Més notícies relacionades: «Aznar exigeix 'desarticular el moviment secessionista' a Catalunya»

Els CDRs ja s'organitzen per «desbordar» el Consell de Ministres del 21-D

L'operatiu, que podria allargar-se durant diversos dies,  concentraria tots els seus esforços el 21-D, i haurà d'assegurar que els ministres i el president Sánchez arribin a la Casa Llotja de Mar. Fonts d'Interior han assegurat al mitjà citat que  seria «catastròfic» que el Consell de Ministres no es pogués celebrar a Catalunya. Una situació com aquesta representaria un  dur cop per a les Forces de Seguretat de l'Estat, per al govern de Pedro Sánchez, i també un  gran impuls per a C's, el PP i sobretot VOX. 

Més notícies relacionades: «Puigdemont acusa el rei Felip de ser 'l'aval' de VOX

Cal dir que els CDRs  ja han començat a convocar aquest dijous una protesta a primera hora del matí del 21 de desembre a la Llotja de Mar a través de les xarxes socials, sota consignes de «tombem el règim» i «desbordem-los». «Les barricades poden tallar un carrer, però obren el camí», asseguren els independentistes, recordant la mobilització als centres de votació en les hores prèvies al referèndum de l'1-O.