Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret

Pedro Sánchez dona negatiu a la prova de coronavirus, però romandrà en quarantena

El president espanyol va ser l'únic contacte estret del francès Emmanuel Macron, que ha resultat positiu en Covid-19

El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret
Pedro Sánchez ha donat negatiu a la prova PCR que li han fet aquest matí | cedida

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat finalment negatiu a la prova de coronavirus que li han realitzat aquest matí el servei mèdic de la Moncloa, després de conèixer el positiu del president francès Emmanuel Macron. En aquest sentit, fonts de l'executiu de coalició han indicat que, d'acord amb «el protocol de vigilància i control de la Covid-19» el president guardarà una estricta quarantena fins al dia 24 de desembre, tal com assenyala la Cadena COPE. 

Tot i el resultat negatiu, el president espanyol va ser l'únic contacte estret de Macron, amb qui va estar durant la jornada del passat 14 de desembre a París. Durant aquesta quarantena, que ha obligat Sánchez a replantejar la seva agenda, «se li realitzarà el seguiment mèdic» corresponent, que implica una intensiva vigilància del seu estat de salut davant la possible aparició de símptomes, així com una prova PCR abans del final de la quarantena. 

Sánchez és considerat l'únic contacte estret de Macron entre el govern

De la delegació espanyola que va viatjar a París, Sánchez és l'únic al qual se'l considera contacte estret de Macron per haver compartit amb ell un esmorzar privat, després dels actes de commemoració del 60 aniversari de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE).

Per això, només ell haurà de guardar una quarantena de deu dies des que es va veure amb Macron dilluns passat 14 de desembre, que es compleixen la nit del 24 de desembre inclòs.

Pel fet que Sánchez no és positiu en Covid, no és necessari activar aquest protocol sanitari per a la resta de membres del govern espanyol o altres persones amb les quals el president hagi estat en contacte des del dilluns després de tornar de París.
 

La notícia s’ha difós en mig d’una reunió del president a Moncloa

El positiu de Macron en coronavirus s'ha fet públic quan Sánchez estava reunit a Moncloa amb el Comitè de seguiment del coronavirus; una reunió prevista en agenda i que havia començat a les 10:00 hores, amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Moncloa ha explicat que quan s'ha difós la notícia s'ha interromput la reunió i s'han posat en marxa immediatament els protocols sanitaris que se segueixen a Espanya i que, en aquest cas, només concerneixen el president Sánchez com a contacte directe de Macron.

D'aquesta manera, el president ja no ha acudit a l'acte que tenia previst a les 12.00 hores per a inaugurar, al costat del rei Felip VI, una exposició sobre Manuel Azaña a la Biblioteca Nacional, i no participarà en cap altre acte ni reunió presencial d'aquí al 24 de desembre, quan es compliran deu dies des que va estar amb Macron a París.

La ministra d'Indústria està en quarantena per contacte estret amb un positiu

Per la seva banda, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, està en quarantena per haver estat contacte estret d'un positiu en coronavirus. Maroto va tenir el contacte dilluns i se'n va assabentar dimecres quan es va sotmetre a una prova PCR, segons han explicat a l'ACN fonts del seu departament.

La ministra va donar negatiu, però va cancel·lar la seva agenda, ja que igual que el president espanyol ha de fer els deu dies de confinament. Maroto se sotmetrà a una nova PCR «quan ho dictin els metges». A banda de la ministra d'Indústria, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també està en quarantena per haver estat en contacte amb el president de la República francesa, Emmanuel Macron, que és positiu. Sánchez també ha donat negatiu a la PCR.