Pedro Sánchez encapçalarà personalment les negociacions del conflicte català

El president del govern espanyol parlarà de tu a tu amb Quim Torra mentre no sigui inhabilitat definitivament

Pedro Sánchez confirmava aquest diumenge el seu nou govern, compost per 4 vicepresidències i 18 ministres, iniciant el compte enrere perquè tingui lloc la mesa de negociació amb el govern català. Mentre es decideix el lloc concret i la data, «en funció de les agendes», el president espanyol hauria assegurat que vol ser ell personalment qui encapçali les converses per resoldre el conflicte polític a Catalunya, segons 'La Vanguardia'.

Sánchez ultima els membres del seu equip que es veuran les cares amb l'executiu liderat per Quim Torra. Tot sembla indicar que tindrà al seu costat a Carmen Calvo, que ja va ser present al famós encontre de Pedralbes. Sembla lògic que formin part de les converses Juan Carlos Campo, nou ministre de Justícia i Carolina Darias, nova ministra de Política Territorial, pel pes de les seves carteres.  Encara que sigui des del ministeri de Sanitat, podria ser present Salvador Illa, com a representant del PSC. Caldrà veure si el PSOE obre la porta a la presència d'algun membre de Podem a la mesa. 

A l'espera de la definitiva inhabilitació de Torra

El líder socialista va demanar una mica de temps abans de començar les negociacions, ja que explicava que el seu executiu tenia al davant «uns dies intensos». El que si té clar és que fins que no hi hagi una decisió definitiva el seu interlocutor directe ha de ser Quim Torra. Encara que el Suprem refermava la inhabilitació ordenada per la JEC, Pedro Sánchez considera que Torra encara és president de la Generalitat i que la seva situació «no s'aclarirà fins més endavant».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari