Pedro Sánchez marca els quatre eixos de la seva estratègia a Catalunya

«Llei, diàleg, convivència i no independència»

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez ha sintetitzat la seva estratègia a Catalunya amb quatre eixos fonamentals: «Llei, diàleg, convivència i no independència». Aquest dimarts, 11 de setembre, el president espanyol ha comparegut a la sessió de control al Senat on ha demanat, un cop més, «un diàleg entre catalans» i ha recriminat al PP que actuï de manera «irresponsable» convertint Catalunya en un «ariet» dels seus atacs per fer oposició al govern.

Sánchez, més contundent que mai al Senat

Sánchez ha dit que «el PP confon fer oposició al govern amb fer oposició al diàleg». El president també ha recordat que el seu govern aposta per un compliment estricte de la legalitat i també per un «diàleg amb la ciutadania catalana» perquè «un dels principals problemes de Catalunya és la convivència». Un Sánchez molt contundent ha recriminat al PP que no va ser capaç de convocar la Comissió Bilateral en 7 anys.

La reacció contundent de Sánchez ha sigut en resposta a una pregunta del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que ha afirmat que els espanyols saben que el projecte de Torra per Catalunya és «xenòfob i excloent» per «vulnerar els drets dels qui no combreguen amb les idees independentistes». També li ha recordat al president que el seu projecte ha tingut un «altíssim cost per a Catalunya i per a Espanya».

«Llei, diàleg, convivència i no independència»

En la resposta de Sánchez, ha afirmat que el sentit d’Estat del PP «brilla per la seva absència» i es contraposa al del PSOE que, segons ha recordat, va donar suport al govern de Rajoy quan va aplicar el 155. També ha volgut apuntar que el seu govern el que vol és «intentar normalitzar la vida institucional a Catalunya com a pas previ per normalitzar la vida social». En aquest moment, el president ha explicat els quatre eixos en els que es basa la seva estratègia a Catalunya: «Llei, diàleg, convivència i no independència». La batalla dialèctica entre Cosidó i Sánchez ha tingut lloc mentre a Barcelona milers de persones es manifestaven per la Diada de Catalunya i, justament, el cas català ha centrat gran part del debat al Senat.


Comentaris

envia el comentari