rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pedro Sánchez fitxa Joan Herrera com a director de l'IDAE

Herrera s’unirà a l’equip socialista després d’apartar-se de la primera línia política amb l’auge d’Ada Colau
Joan Herrera, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Joan Herrera és el nou fitxatge de Pedro Sánchez. L’exdirigent d’Iniciativa per Catalunya Verds ha estat nomenat com a nou director general de l’Institut de diversificació i estalvi d’energia (IDAE) pel govern espanyol i s’encarregarà de l’eficiència energètica.

 

Segons ha informat el Ministeri per la Transició Ecològica, Joan Herrera —que actualment és professor de la Universitat de Girona, on impartia l’assignatura de ‘Teoria de les elits a Espanya’— s’unirà en breu a l’equip socialista després d’apartar-se de la primera línia política amb l’auge d’En Comú Podem, en detriment d’Iniciativa per Catalunya Verds.

Joan Herrera, d’ICV a l’equip de Sánchez

L’exdirigent d’Iniciativa, nascut a Barcelona el 29 de gener de 1971, s’encarregarà ara de l’apartat d’eficiència energètica, energies renovables i tecnologies baixes en carboni. Aquesta és, de fet, la principal tasca que aglutina l’empresa per la qual el reclama el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

 

Pedro Sánchez, a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

 

Una trajectòria encaminada a l’eficiència energètica

Advocat i llicenciat per la Universitat de Barcelona, Joan Herrera és especialista en dret urbanístic i va ser màxim responsable el grup Iniciativa per Catalunya Verds entre els anys 2009 i 2016. Durant el seu mandat, de fet, Herrera va destacar per haver intentat acostar a Iniciativa per Catalunya cap als postulats d'àmbit més ambientalista i per haver deixat la política coincidint amb el gran creixement de Podem i de l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

 

Així mateix, Herrera és també professor associat de la Universitat de Girona i des de l’any 2016 soci al despatx el despatx Sinergia-Energia Dret i Medi ambient.

 

També cal esmentar, finalment, que l’ex màxim responsable de la formació d’esquerres ha escrit llibres ben avinguts per la crítica com 'Economia i ecologia', el 2010 i 'Quanta desigualtat pot suportar la democràcia?', el 2013.

Comentaris