Sánchez diu que no es produirà la independència perquè els catalans «no la volen»

El líder del PSOE ha afirmat que la independència no es produirà perque «és incostitucional, perquè no té el suport de la Comunitat Internacional i perquè els propis catalans no la volen»

Pedro Sánchez ha dubtat del compromís independentista  | CatalunyaDiari.cat

La principal raó perquè no es produirà la independència és perquè els catalans no la volen, segons Sánchez. El president del Govern Espanyol i secretari general del PSOEPedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres en un míting a Huelva que «els catalans no volen la independència, volen viure a Espanya amb la resta els seus compatriotes».

Segons Sánchez, «la independència no es produirà perquè és inconstitucional, perquè no té suport de la Comunitat Internacional i perquè els propis catalans no la volen». Finalment ha afegit que el Partit Socialista «sempre estarà defenent la Constitució i l'Estatut d'Autonomia a Catalunya». En aquest marc ha acusat la dreta d’utilitzar el conflicte per interessos partidistes i ha afirmat que el PSOE obre «un espai per la convivència i de profund respecte per la diversitat territorial del nostre país». «El que estan fent no és fer oposició al govern d’Espanya, sinó a l’Estat i a la convivència d’aquest país», ha dit. La unitat d’Espanya, ha dit, es fa possible «mitjançant polítiques per unir els espanyols i no per confrontar-los».

Sánchez adverteix que l'abstenció pot obrir les portes a la ultradreta

Sánchez també ha advertit sobre l’abstenció, perquè «el 2 de desembre pot passar que la dreta sumi amb la ultradreta» com a Andalusia, i per tant cal «que l’abstenció no ens robi el futur». «En aquestes eleccions la pregunta és si volem una Espanya que avanci o una altra que retrocedeixi», ha afirmat.

Sánchez també ha celebrat la convalidació dels seus decrets socials al Congrés dels Diputats. Segons el líder dels socialistes espanyols és un «missatge molt clar a la ciutadania i a la dreta» sobre el «compromís i la determinació» del seu executiu de «governar fins l’últim minut de la legislatura i si els espanyols volen a partir del primer minut de la legislatura després del 28 d’abril». 


Comentaris

envia el comentari